Šport > Nogomet
2289 ogledov

Strachan: Zato je bila Slovenija v prednosti

gordon strachan
Škotom v je Stožicah uspel podvig, s katerim se v okviru kvalifikacij za SP 2018 ne more pohvaliti nobena druga reprezentanca.

V zadnjem krogu kvalifikacij za nastop na svetovnem prenstvu v Rusiji sta se v ljubljanskih Stožicah pomerili reprezentanci Slovenije in Škotske. Tekma se je končala z neodločenim izidom (2:2), ki ni prinesel veselja ne eni ne drugi strani.

Obe reprezentanci sta za uvrstitev v dodatne kvalifikacije nujno potrebovali zmago, delitev točk pa je pomenila, da se je drugega mesta v skupini F veselila Slovaška.

Roman Bezjak Slovenija Škotska kvalifikacije za SP Kvalifikacije za SP Šport Slovenci potrli Škote in razveselili Slovake

Slovenci so v preteklosti večkrat dokazali, da so na domačem igrišču precej trši oreh kot v tujini, in to se je znova pokazalo v nedeljo. Tudi Škoti ne morejo biti povsem razočarani, saj so postali sploh prva ekipa, ki je v okviru kvalifikacij za SP 2018 dosegla zadetek v Stožicah. In to dva.

Slovenija je na domačem terenu odigrala pet tekem in premagala Slovaško (1:0), remizirala z Anglijo (0:0), premagala Malto (2:0) in Litvo (4:0) ter cikel sklenila z remijem s Škotsko (2:2).

Zvezdnika v vratih slovenske reprezentance Jana Oblaka sta premagala Leigh Griffiths v 32. oziroma Robert Snodgrass v 88. minuti. Oba gola za Slovenijo je dosegel Roman Bezjak, ki je bil natančen v 52. in 72. minuti.

"Nasprotnik višji in fizično močnejši"

Škotski strateg Gordon Strachan je razloge za neuspeh pripisal genetski zasnovi njegovih varovancev. "Genetsko smo v zaostanku," je pojasnil svoje stališče. "V zadnjem ciklusu smo bili druga najmanjša ekipa, kar pomeni, da se borimo z večjimi in močnejšimi igralci. V genetskem smislu naš čaka veliko dela. Ne vem, če nam bo uspelo združiti dovolj visokih moških in žensk," je dodal Stachan.

"To je velika težava, saj moramo skakati višje. Tehnika je neoporečna, a fizično imamo problem," je dodal škotski selektor, ki o svoji prihodnosti ni želel razpravljati.

"Vem, da me to morate vprašati, vendar sem zadnji človek, ki razmišlja o tem. Ponosen sem, da sem njihov trener. V čast mi je. Moje razočaranje je veliko, vendar se ne more primerjati z razočaranjem igralcev. Videli smo po koncu tekme. Še nikoli nisem videl skupine tako izmučenih igralcev. Lahko so ponosni nase. Merili smo se s fizično močnejšim nasprotnikom, ki na domačem terenu ni dobil gola. Vedeli smo, da bodo prekinitve problem. Dosegli so dva gola, toda mi ne moremo vplivati na našo genetiko," je zaključil Stachan.

boštjan cesar Izključitev Šport Cesar: Mogoče to ni bil pravi način za 100. tekmo
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice