Šport > Nogomet
21 ogledov

Šukalo – dvojno javljanje pozabljenega

Morda se bo Goran Šukalo s svojimi igrami znova prikupil Matjažu Keku. Videa z n Žurnal24 main
Minuli konec tedna sta nase z zadetki najbolj opozorila Slovenca v drugi nemški ligi. Goran Šukalo je kar dvakrat zatresel mrežo, Zlatko Dedič pa enkrat. Aleksander Radosavljević je premagal veliki Ajax.

Italija
Josip Iličić in Armin Bačinović sta s Palermom v 10. kolu premagala Genoo. Oba sta tekmo po navadi začela v prvi postavi. Iličić se je na klop usedel v 74. minuti, Bačinović pa je brcal do konca. Samir Handanović (Udinese), ki je branil celotno tekmo, je iztržil remi s Cagliarijem. Bojan Jokić in Boštjan Cesar sta z 0:1 izgubila na gostovanju v Firencah. Cesar je bil na igrišču od začetka do konca, Jokić pa je travo stadiona Fiorentine začel teptati v 74. minuti. Drugoligaš Empoli je gostoval v Padovi in igral 2:2, za goste je vseh 90 minut branil Jasmin Handanović.

Francija
Valter Birsa je gostoval pri svojem nekdanjem klubu Socahuxu, ki je remiziral z Auxerrom. Primorec je bil na igrišču do 83. minute.

Nemčija
Mišo Brečko in Milivoje Novaković (oba Köln) sta odigrala celo tekmo proti Nürnbergu, ki je slavil s 3:1, Novaković je prispeval podajo za edini gol kozličkov. Veliko lepšo zgodbo sta Slovenca spisala v drugi ligi. V 11. kolu je Duisburg premagal Greuther Fürth, za katerega Kevin Kampl in Matjaž Rozman nista nastopila. Oba zadetka je dosegel od širše javnosti že malce pozabljeni Goran Šukalo, po enega v vsakem polčasu. Prvega njegovih zadetkov najdete v videu.



In še drugi ...



Že v petek je edini in zmagoviti gol zabil tudi Zlatko Dedič. Njegov Bochum je premagal Frankfurt. Njegov gol si lahko ogledate v spodnjem videu. Akcija se začne na 52. sekundi.



Nizozemska
Ta konec tedna si bo zelo dobro zapomnil Aleksander Radosavljević, ki je s svojim Adom premagal veliki Ajax z 1:0, slovenski reprezentant pa je odigral vso tekmo. Prav tako Dalibor Stevanović za Vitesse, ki je odigral 1:1 z Alkmaarjem. Takisto tudi Tim Matavž, čigar Groningen je z 2:1 ugnal Bredo.

Belgija
"Slovenski" derbi je potekal med Cercle Bruggeem in Gentom. Za prvega je Dejan Kelhar odigral vso tekmo. Pri Gentu pa sta bila v prvi postavi tako Marko Šuler kot Zlatan Ljubijankić. Nad slednjim je prav Kelhar storil prekršek za enajstmetrovko, po kateri je padel edini gol na srečanju. Matije Škarabota ni bilo v postavi Genta.

Portugalska
Nacional je z 1:0 premagal Pacos de Ferreiro. Dejan Školnik je odigral celotno srečanje, Nejc Pečnik je vstopil v 78. minuti, Rene Mihelič pa je obsedel na klopi.

Anglija
Harisa Vučkića znova ni bilo v postavi Newcastla, ki se je pomeril z Arsenalom in slavil z 1:0. Robert Koren še ni zacelil poškodbe, zato ni sodeloval pri že tretjem zaporednem porazu Hull Cityja (0:1), tokrat proti Scunthorpe Unitedu.

Poljska
Andraž Kirm je za Wislo odigral vseh 90 minut proti Cracovii. Kirmovi so slavili z 1:0. Zmagal je tudi Ruch Andreja Komca, prav tako z 1:0, Komac je igral od 56. minute.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.