Šport > Nogomet
2618 ogledov

Superligaši zvezali roke Fifi in Uefi

uefa pokal ušesa Epa
Ustanovni člani superlige so sprejeli pravne ukrepe, da bi preprečili vmešavanje Uefe in Fife v nastanek tekmovanja.

Ameriška banka JP Morgan Chase je potrdila, da bo finančni vlagatelj novoustanovljene evropske nogometne superlige, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Nemška dpa pa dodaja, da so ustanovni klubi na sedež Evropske nogometne zveze (Uefa) in Mednarodne nogometne zveze (Fifa) že poslali pravni dokument v boju proti sankcijam Uefe in Fife.

nagrobnik nogomet "To je vojna!" Šport Dan, ko je umrl nogomet

jp morgan banka | Avtor: Epa Epa
Ameriška investicijska banka JP Morgan je danes v elektronskem sporočilu za AFP potrdila, da bo financirala nastanek superlige.

"Lahko potrdim, da bomo financirali novo tekmovanje, a v tem trenutku ne moremo podati pojasnil," citira AFP tiskovnega predstavnika ameriškega bančnega mogotca. Po poročanju številnih tujih medijev, med njimi je tudi Guardian, bodo klubi prejeli obljubljena sredstva, ko bo superliga tudi dejansko premagala vse ovire na poti do začetka tekmovanja.

Po poročanju dpa so ustanovni člani superlige že sprejeli pravne ukrepe, da bi preprečili vmešavanje Uefe in Fife v nastanek tekmovanja. To so v poslanih dokumentih na sedež Uefe in Fife že sporočili obema krovnima nogometnima zvezama, ki sta ostro kritizirali nastanek zaprtega klubskega tekmovanja na najvišji ravni.

Uefa se je že v nedeljo zvečer odločno postavila proti ustanovitvi novega, zaprtega klubskega tekmovanja, nestrinjanje pa so izrazili tudi Fifa, visoki politični predstavniki, predstavniki navijačev, različne nogometne organizacije in vidni posamezniki iz sveta nogometa ter tudi Evropska komisija.

aleksander čeferin Nož v hrbet Šport Čeferina izdal dober prijatelj

"Zagovarjati moramo evropski model športa, ki temelji na vrednotah raznolikosti in vključenosti. Nikakor ne pride v poštev, da bo nogomet rezerviran za nekaj bogatih in vplivnih nogometnih klubov, ki želijo prekiniti vez z nacionalnimi zvezami," je na Twitterju zapisal grški predstavnik Evropske komisije Margaritis Schinas.

Danes ponoči je 12 velikanov evropskega nogometa uradno potrdilo nastanek novega evropskega nogometnega tekmovanja - superlige. Ustanovitelji so Real Madrid, Manchester United, Juventus, AC Milan, Barcelona, Liverpool, Manchester City, Inter, Chelsea, Tottenham, Atletico Madrid in Arsenal.

Jan Oblak slovenska nogometna reprezentanca Posledice Šport Je Slovenija izgubila Jana Oblaka?

Prvi predsednik superlige je postal Florentino Perez iz Real Madrida, podpredsednika pa prvi mož Juventusa Andrea Agnelli in eden od vodilnih mož Manchester Uniteda Joel Glazer. Tekmovanju, ki se bo "začelo v najkrajšem možnem času", pa se bodo pridružili še trije klubi, so ustanovitelji superlige zapisali v sporočilu za javnost.

Komentarjev 1
  • Dusan21 15:14 19.april 2021.

    Z zvezanimi rokami, leži v postelji Violete in igra Hamleta, ob robu plehnate kahljice ljubezni.