Šport > Nogomet
371 ogledov

Tako se je Liverpool odrezal v Ljubljani

Michael Owen Olimpija Liverpool epa Michael Owen je Liverpoolu prinesel remi za Bežigradom.
Sloviti angleški prvoligaš je leta 2003 že gostoval v Sloveniji.

Mnogi ljubitelji nogometa se gotovo še spomnite 24. septembra 2003, ko je v okviru prvega kroga Pokala Uefa (predhodnik sedanje Lige Evropa) za Bežigradom gostoval Liverpool. Takrat je bil prvi zvezdnik kluba iz mesta Beatlov napadalec Michael Owen, Angleži pa so pred dvobojem veljali za velike favorite.

Philippe Coutinho Liverpool Igra milijonov Šport Z zasedbo Liverpoola bi plačali pol drugega tira

Prva tekma se je igrala v Ljubljani in Olimpija pod vodstvom Suada Beširevića je nastopila odlično. Čeprav so imeli gostje več priložnosti, so bili domačini še kako nevarni, vratar zeleno-belih Borut Mavrič pa je imel zelo dober dan.

Ljubljančani so v 66. minuti prišli celo do vodstva, po strelu Nedima Jusufbegovića v vratnico je odbito žogo v mrežo potisnil Anton Žlogar. Liverpool je izenačil v 78. minuti, po predložku Johna Arneja Riiseja je z glavo zadel Michael Owen in postavil končni izid (1:1).

Ljudski vrt Maribor navijači Slovenski navijači Šport Fizioterapevt za L'pool, mama treh otrok za Maribor

Na povratni tekmi na Anfieldu je Olimpija korak z gostitelji držala dobre pol ure, nato pa so domači hitro dosegli dva gola in na koncu slavili (3:0) ter se uvrstili v nadaljnje tekmovanje.

Navijači Maribora upajo, da bo njihovim ljubljencem danes uspelo poplačati dolgove v imenu slovenskega nogometa.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.