Šport > Nogomet
5682 ogledov

To je Katanec povedal po svoji zadnji tekmi

Srečko Katanec Slovenija Škotska kvalifikacije za SP Epa
Srečko Katanec se je poslovil od selektorskega mesta slovenske reprezentance.

Na svoji zadnji tekmi je Srečko Katanec s Slovenijo remiziral proti Škotski (2:2). Slovenci so predvsem v drugem polčasu, ko je dvakrat zadel Roman Bezjak, pokazali dobro igro, a so možnosti za preboj vsaj v dodatne kvalifikacije zapravili na prejšnjih srečanjih.

Roman Bezjak Slovenija Škotska kvalifikacije za SP Kvalifikacije za SP Šport Slovenci potrli Škote in razveselili Slovake

"Zmanjkalo nam je malo koncentracije. Danes za zmago in na drugih tekmah, da bi šli v dodatne kvalfikacije. Koncentracija pade, ko so igralci utrujeni. Na žalost so nas v teh kvalifikacijah spremljale nekatere stvari. Fantom čestitam, dali so vse od sebe," je po svoji zadnji tekmi na slovenski klopi povedal Katanec.

"Želel bi, da bi šle nekatere stvari v naš prid, recimo piskanje enajstmetrovk. V mojem mandatu doma nismo imeli enakopravnega sojenja," se je na račun delilcev pravice pridušal zdaj že bivši selektor.

Katanec je prepričan, da ima lahko Slovenija svetlo nogometno prihodnost. "Reprezentanca je pokazala, da ima nek potencial, nekateri igralci bodo morali še pridobivati izkušnje. Želim si, da bi nekateri več igrali, da bi znali reagirati ob določenih situacijah, da bi se naučili zmagovati."

"Že ob odhodu Aleksandra (Čeferina, op. a.) sem želel oditi, toda odnos novinarjev je bil takšen, da tega ni dopuščal."
Srečko Katanec

Slovenija je osvojila končno četrto mesto v skupini F, za Anglijo, Slovaško in Škotsko ter pred Litvo in Malto. "Četrto mesto ... Temu v tem trenutku ne bi dajal posebnega pomena. Treba je analizirati tekme, kaj se je počelo v zadnjem obdobju. Reprezentanca se še ustvarja, še ni formirana," je pred kamerami RTV SLO dejal Katanec.

"Tomaž Kavčič je prišel v naš strokovni štab, da bi me nasledil. Ideja je bila, da jaz ostanem še eno leto, nato me nadomesti on. Že ob odhodu Aleksandra (Čeferina, op. a.) sem želel oditi, toda odnos novinarjev je bil takšen, da tega ni dopuščal. Mediji nimate pravice menjavati nikogar. Že pred enim letom sem rekel, da bom zaradi odnosa novinarjev od mene in do reprezentance nastavil hrbet do konca kvalifikacij," je nato na novinarski konferenci dodal Katanec.

Boštjan Cesar 100. nastop Stožice Globok poklon Šport Boštjan Cesar stotič za slovensko reprezentanco
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.