Šport > Nogomet
3009 ogledov

To so možni tekmeci Maribora za vstop med elito

NK Maribor
Slovenski državni prvaki so le še stopničko oddaljeni od skupinskega dela najmočnejšega evropskega tekmovanja.

V sredo so nogometaši Maribora v gosteh premagali Hafnarfjörður (0:1) z minimalnim izidom in ker so z enakim rezultatom slavili tudi v Ljudskem vrtu, so si priborili 4. predkrog Lige prvakov.

Tudi če bodo na zadnji stopnički neuspešni, jih kot tolažilna nagrada čaka skupinski del Lige Evropa in z njim nagrada v višini šestih milijonov evrov.

maribor, ljudski vrt, liga prvakov Uspeh Šport Mariborčani po zmagi do evropske jeseni

A na Štajerskem se seveda niso odrekli napredovanja v elitno tekmovanje, letos pa bodo v njem prvič v vlogi nosilcev. Uefa namreč udeležence play-offa razdeli med prvake in neprvake, med prvimi pa je Maribor med petimi ekipami, ki imajo najboljši evropski koeficient.

Poleg Maribora so v tej skupini med prvaki še škotski Celtic, grški Olympiacos, danski København z Benjaminom Verbičem in ciprski APOEL. Ti klubi se torej ne morejo pomeriti z vijoličastimi.

Med peterico ekip, ki so potencialni tekmeci Maribora, velja izpostaviti hrvaškega prvaka Rijeko pod vodstvom Matjaža Keka. Nekdanji slovenski selektor je že večkrat dejal, da si svojega bivšega kluba ne želi kot tekmeca, a za to bo na petkovem žrebu obstajalo 20 odstotkov možnosti. 

Poleg Rijeke so možni nasprotniki čete Darka Milaniča še kazahstanska Astana, azerbajdžanski Qarabağ, izraelski Hapoel Be'er Sheva in češka Slavia Praga.

Žreb parov bo v petek v švicarskem Nyonu. Prve tekme play-offa bodo na sporedu 15. in 16. avgusta, povratne pa teden dni kasneje.

Prvaki, nosilci:

Olympiacos
København
Glasgow Celtic
APOEL Nikozija
Maribor

Prvaki, nenosilci:

Astana
Qarabağ
Rijeka
Hapoel Be'er Sheva
Slavia Praga

Neprvaki, nosilci:

Sevilla
Napoli
Liverpool
CSKA Moskva
Sporting Lizbona

Neprvaki, nenosilci:

Steaua Bukarešta
Young Boys Bern
Nice
Hoffenheim
İstanbul Başakşehir

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.