Šport > Nogomet
6566 ogledov

Toliko milijonov se obeta Mariboru

Viler Kabha NK Maribor
Slovenski državni prvaki se pripravljajo na obračun v tretjem krogu kvalifikacij za Ligo prvakov.

Nogometaši Maribora bodo v sredo (ob 20.20) v Ljudskem vrtu na prvi tekmi tretjega predkroga Lige prvakov gostili Hafnarfjörður. Štajerci bodo proti Islandcem v vlogi izrazitega favorita, a ostajajo previdni. 

"Nasprotnik ima kakovost, predvsem pa dinamiko. Igrajo hiter nogomet in se bo treba zelo, zelo dobro pripraviti," je po ogledu tekme islandskega prvenstva, ki jo je Hafnarfjörður proti Akranesu dobil z 2:0, dejal Saša Gajser. Pomočnik trenerja Darka Milaniča je v pogovoru za klubsko spletno stran dodal: "Nasprotnika spoštujemo, potrebna bo previdnost, tudi prava mera potrpežljivosti. Možnosti niso nič večje kot 50 odstotkov. Imamo veliko izkušenj iz evropskih tekmovanj in vemo, kako se lotiti novega izziva."

Hafnarfjörður je po 12 kolih domače lige na četrtem mestu, štiri točke za vodilnim Valurjem, ki so ga v okviru 2. predkroga Lige Evropa dvakrat ugnali igralci Domžal.

Lepa finančna injekcija

V primeru uspeha proti Islandcem si bo Maribor že zagotovil skupinski del Lige Evropa, saj bo tja uvrščen, tudi če bo klonil na naslednji - zadnji oviri na poti do Lige prvakov. V tem primeru bo v blagajno vijoličastih kapnilo šest milijonov evrov s strani Uefinega nagradnega sklada, seveda pa bi se prihodki nato še močno povečali v primeru osvajanja točk. Obenem bi se 14-kratnim državnim prvakom odpirale dodatne možnosti za trženje.

Če se bo Maribor tretjič v svoji zgodovini prebil v skupinski del Lige prvakov, potem bo samo z nagradami Uefe pridobil za slovenske razmere bajnih 15 milijonov evrov.

Če bo izpadel proti Hafnarfjörðurju in nato klonil še v play-offu za Ligo Evropa, potem bo na račun vijoličastih kapnilo "zgolj" milijon evrov.

Ljudski vrt Maribor Zrinsjki Uefa na potezi Šport Ali Maribor čaka tako huda kazen kot Hajduk?
Komentarjev 1
  • Onlytime 21:41 25.julij 2017.

    Ha, če bi naši politiki razpolagali s temi milijoni, bi jih hitro razfrčkali v prazno. To jim vedno dobro uspeva.