Šport > Nogomet
893 ogledov

Tudi Jan Oblak prispeval za ogrožene sodelavce

Jan Oblak Profimedia
Prva ekipa madridskega Atlética bo klubu pomagala pri finančni sanaciji.

Po zgledu španskega nogometnega prvoligaša Barcelone so v času pandemije novega koronavirusa na znižanje plač pristali tudi igralci madridskega Atlética. 

Slovenski reprezentančni vratar Jan Oblak in soigralci bodo prejemali 70 odstotkov nižje plače, da bi pomagali klubu pri preživljanju finančnega udarca, ki ga prinaša prekinitev tekmovanj.

Sergio Ramos Liga prvakov Tvitosfera Šport Tako je Sergio Ramos odgovoril na nizozemsko provokacijo

V sporočilu za javnost so pri španskem klubu zapisali, da znižanje plač za čas krize zadeva trenerja in igralce prve in druge moške ekipe ter žensko prvo ekipo.

Pri Atléticu so dodali, da bo ta dogovor o znižanju plač omogočil klubu izplačilo plač 430 zaposlenim v klubu, ki so začasno izgubili službo. Prva ekipa bo prispevala polovico potrebnega zneska, člani uprave in drugega "pomembnega" osebja pa drugo polovico.

lionel messi Zaplet Šport Messi in Co. obtoženi po krivem

V ponedeljek je Barcelonin zvezdnik Lionel Messi razkril, da so se s soigralci prav tako dogovorili o znižanju plač za 70 odstotkov, ob tem pa bodo dodatno prispevali v sklad za klubske delavce, da bodo ti lahko še naprej prejemali 100-odstotne plače.

Španija je sicer danes objavila, da je pandemija novega koronavirusa zahtevala že več kot 10.000 življenj. Več ljudi je umrlo zgolj v Italiji.

Komentarjev 2
  • rudalra 04:09 03.april 2020.

    www.MooXi.net - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

  • Avatar Aurlessa
    Aurlessa 01:44 03.april 2020.

    Ne veste, kje najti žensko za eno noč? Pridite -- Bredhot.Com