Šport > Nogomet
28 ogledov

Tudi Razdrh ni našel koprskega recepta

Olimpija Koper Ivica Guberac Damjan Trifković Saša Despot
Triglav in Celje sta z zmagama nad Muro 05 in Aluminijem odprla sredino 17. kolo v slovenski nogometni ligi. Celjanom je zmago v 93. minuti pristreljal Andraž Žurej. Olimpija Ljubljana je z novim porazom v Kopru, kjer ni zmagala že od leta 1987, zamudila priložnost, da bi na vrhu lestvice ujela Maribor (2:0).

Neverjetna tradicija na tekmah med Olimpijo Ljubljano in Luko Koprom se nadaljuje, potem ko Ljubljančanom na Bonifiki negativnega niza ni uspelo prekiniti niti z izjemno uspešnim trenerjem Andrejem Razdrhom na klopi.

Zmaji bi se ob morebitni zmagi z dvema tekmama več na vrhu lestvice izenačili z vodilnim Mariborom, toda zmaga Kopra, ki je na Bonifiki proti zeleno-belim vse od leta 1987 neporažen, je Olimpiji ta podvig preprečila.

Že v šesti minuti je ob svojem debiju v prvi postavi Kopra ljubljansko mrežo načel mladi italijanski napadalec Daniel Bradaschia, ki je izkoristil hudo napako španskega branilca Íñiga Sarasole in matiral Aleksandra Šeligo.

Veliko pirotehnike, malo "muzike"

Bradaschia, donedavni član petoligaša Taranta, je Olimpiji povzročal celo kopico težav, medtem ko so gostje kljub veliko podajam le stežka prihajali do gola Kopra. Zeleno-beli so zapretili le s strelom od daleč Aneja Lovrečiča in poskusom z glavo Arisa Zarifovića po podaji iz kota.

V drugem polčasu je bila tekma dolgo časa na robu regularnosti, za kar sta poskrbeli obe navijaški skupini, ki bi z nenehnim metanjem pirotehnike glavnega sodnika Mirana Bukovca kmalu prisilili v odpoved tekme.

Jalova premoč Olimpije ni prinesla izenačenja, zato pa je Ivan Brečević deset minut pred koncem končal dvome o zmagovalcu, ko je slabo skakal vratar Šeliga, koprski napadalec pa je žogo pospravil v mrežo. Koprčani so se z zmago Olimpiji približali na štiri točke zaostanka.

Mura še kar izgublja

Nogometaši Mure 05 so v vse večjih težavah. Zadnjeuvrščena ekipa prvenstva je kljub vrnitvi Oliverja Bogatinova na klop in vnovičnemu igranju Fabijana Cipota v Kranju doživela poraz, skupno že enajstega, proti doslej predzadnjemu Triglavu.

marijan pušnik celje | Avtor: Damir Mrkonjič Damir Mrkonjič
Sobočani tako zdaj za devetim mestom zaostajajo že pet točk, medtem ko so se Gorenjci vsaj začasno povzpeli na sedmo mesto in imajo zdaj pred Prekmurci sedem točk naskoka. Kranjčani so odlično začeli tekmo, saj so povedli že v 55. sekundi, ko je po podaji Anžeta Jelarja z desne strani z močnim strelom zadel Aleš Poplatnik.

Pred novim zadetkom Kranjčanov je Davor Bubanja stresel tudi okvir gola, njegov kasnejši protinapad pa je v gol spremenil še drugi Poplatnik na zelenici - Matej Poplatnik. Zelo redke poskuse gostov je brez večjih težav ukrotil vratar Žan Pelko.

Celjani do zmage v 93. minuti

Filip Draković je v drugem polčasu še zaustavil priložnost ena na ena z Bubanjo, nič pa ni mogel storiti v 64. minuti, ko ga je isti igralec po podaji Petra Stojnića le premagal za visokih 3:0. Nekaj časti je za Sobočane z edinim golom na tekmi rešil Stanley Aborah.

Celje je po šokantni zmagi nad Mariborom v prejšnjem kolu prišlo do "dvojčka" nad štajerskimi sosedi, saj so varovanci Marijana Pušnika v Kidričevem premagali še Aluminij. Zmagoviti gol je v 93. minuti zabil Andraž Žurej, ki je v mrežo pospravil odbitek po strelu Klemna Medveda.

Nasploh je imel Pušnik srečno roko pri izbiri svojih menjav, saj je po vodilnem zadetku Roberta Kureža v igro poslal Nikolo Ivanovića, ki je v 55. minuti izid izenačil, Žurej pa je za svoj zadetek potreboval zgolj nekaj več kot deset minut igre.

Celjani so z zmago ostajali na petem mestu prvenstvene lestvice, Aluminij pa na šestem, a ima ob tekmi manj zdaj za svojimi sredinimi tekmeci že šest točk zaostanka. Tekma med Rudarjem in Mariborom je v Velenju zaradi tekme vijoličastih v Evropski ligi prestavljena na kasnejši termin.

Gorica presenetila v Domžalah

Novogoričani so v Domžalah prišli do pete prvenstvene zmage. Mož odločitve je bil Sandi Bremec, ki je edini gol na tekmi zabil v 71. minuti. Gorica se je z novimi tremi točkami vsaj začasno povzpela na šesto mesto, Domžale ostajajo v zgornji polovici lestvice.

Domači so na začetku tekme ogrožali vrata Vasje Simčiča, a so bili poskusi Slobodana Vuka, Rudija Požega Vancaša in Nejca Skubica za las nenatančni. Goričani so se osredotočili le na protinapade, mreži pa se v prvih 45 minutah nista zatresli.

Začetne minute drugega polčasa so znova postregle z nekaj poskusi Domžalčanov, posebej bratov Vuk, a so bili ti preslabi za domžalsko vodstvo. Slobodan Vuk je enkrat meril mimo leve, enkrat mimo desne vratnice, po strelu Gorana pa Simčič ni imel veliko težav pri posredovanju.

Domači trener Stevan Mojsilović je v želji po zadetku hitro opravil vse menjave, a namesto njegovih so zadeli dotlej bolj ali manj nenevarni Novogoričani. V 71. minuti je namreč vodstvo gostom priigral Bremec, potem ko je z glavo iz bližine unovčil lepo podajo Dejana Žigona z leve strani.

V 75. minuti pa so imeli domači priložnost za izenačenje, vendar je Uroš Celcer žogo izbil z golove črte po poskusu Zenija Husmanija. Celcer je na podoben način posredoval tudi v sodniškem dodatku, ko je spet na golovi črti ustavil žogo po strelu Marka Kovjenića z 20 metrov.

Slovenska liga, 17. kolo:

Triglav : Mura 3:1 (2:0)
A. Poplatnik (1), M. Poplatnik (23), Bubanja (63); Aborah (87)

Aluminij : Celje 1:2 (1:0)
Kurež (10); Ivanović (55), Žurej (90)

Domžale : Gorica 0:1 (0:0)
Bremec (71)

Luka Koper : Olimpija Ljubljana 2:0 (1:0)
Bradaschia (6), Brečevič (81)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.