Šport > Nogomet
335 ogledov

Uf, kako je Ronaldo zbodel Messija

Cristiano Ronaldo Profimedia
Ronaldo je ob pripravljalni tekmi Al-Nassra s Celto okrcal evropski nogomet ...

Nogometni superzvezdnik Cristiano Ronaldo se je, kot kaže, sprijaznil, da kariere ne bo končal v evropskem klubu. "Stoodstotno sem prepričan, da se ne bom vrnil v noben evropski klub. Star sem 38 let," je po poročanju ESPN dejal član savdskega kluba Al-Nassr. Ob tem je poudaril, da je po njegovem savdska liga boljša kot severnoameriška MLS, v katero se je preselil njegov velik rival Lionel Messi.

Ronaldo, ki je nekoč igral za lizbonski Sporting, Real Madrid, torinski Juventus in Manchester United, je decembra lani v Savdski Arabiji podpisal dveinpolletno pogodbo. Kot je dejal, je s tem utrl pot drugim vrhunskim igralcem, po njegovem jih bo sledilo še več.

"Evropski nogomet je izgubil veliko kakovosti. Edina liga, ki še vedno dobro deluje, je angleška Premier League. Je daleč pred vsemi drugimi ligami," je dejal Ronaldo po porazu njegovega Al-Nassra z 0:5 na ponedeljkovi prijateljski tekmi proti španski Celti.

Ronaldo si je privoščil manjšo zbadljivko velikemu rivalu, argentinskemu svetovnemu prvaku Lionelu Messiju. "Savdska liga je boljša od MLS," je dejal Portugalec.

Najboljši nogometaš na svetu Messi bo namreč poslej igral za Inter Miami v MLS, s katerim je podpisal pogodbo do leta 2025. "Zdaj vsi igralci prihajajo sem," pa je dodal Ronaldo v pogovoru z novinarji: "Čez eno leto bo v Savdsko Arabijo prišlo še več vrhunskih igralcev."

Ampak zaenkrat še ne v "njegov" klub. Mednarodna nogometna zveza (Fifa) je zaradi neporavnanih dolgov do Leicester Cityja pred dnevi Al-Nasrju izrekla prepoved kupovanja in prodajanja igralcev.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.