Šport > Nogomet
110 ogledov

Umrlo dekle, poškodovano med finalom LP

liga prvako navijači stampedo
Potem ko je bilo 3. junija med finalom Lige prvakov v stampedu, ki je nastal po javnem ogledu tekme, poškodovanih več kot 1500 ljudi, je ena od poškodovanih oseb v noči na petek umrla.

"Tako v svojem imenu kot v imenu mesta predajam iskreno sožalje ob smrti Erike," je na Twitterju zapisala županja Torina Chiara Appendino in dodala, da bo na dan pogreba žrtve v mestu razglašen tudi dan žalovanja.

Mlada ženska, ki je živela severno od Torina ob švicarsko-italijanski meji, je prišla v piemontsko prestolnico na ogled finala Lige prvakov skupaj s fantom, navijačem Juventusa. Tekmo je Real dobil s 4:1.

Do incidenta je prišlo na trgu Piazza San Carlo, kjer si je tekmo iz Cardiffa ogledalo okoli 30.000 ljudi. Kmalu po tretjem golu madridskega Reala v 64. minuti so navijači začeli množično zapuščati prizorišče, teči s trga, številni med njimi pa so ob tem padli ali pa so jih na tla zbili. Policijska preiskava še traja, a bržkone je do stampeda prišlo, ker je nekdo znotraj množice sprožil baklo, nekateri mediji pa so poročali, da je nekdo v šali začel vpiti "bomba!".

Eden izmed razlogov za stampedo je bil lahko tudi podrta ograda, ko so navijači začeli množično zapuščati trg.

Večina poškodovanih, teh naj bi bilo po uradnih podatkih 1527, je utrpela manjše poškodbe, sedem oseb pa so v bolnišnici zadržali na zdravljenju. Od tega so bili trije v smrtni nevarnosti, med njimi tudi sedemletni otrok, ki je bil po poškodbah tri dni v komi, a zdaj dobro okreva.

Po poročanju italijanskih medijev je množica Eriko pritisnila ob zid, stisnjena rebra pa so povzročila zastoj srca. Temu so sledile še krvavitve možganov, ki zdravnikom niso dale več upanja za njeno okrevanje. Njeni starši so sporočili njeno željo, da bi organe darovala, zdravniki pa bodo morali opraviti tudi avtopsijo zaradi policijske preiskave.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.