Šport > Nogomet
904 ogledov

United z novim nakupom ruši rekorde

Aaron Wan-Bissaka
Manchester United je po nakupu Daniela Jamesa iz Crystal Palacea pripeljal drugo letošnjo okrepitev. Aaron Wan-Bissaka, za katerega so odšteli 55 milijonov evrov, postaja najdražji desni bočni branilec ter peti najdražji Unitedov nakup vseh časov.

Po poročanju otoškega BBC-a naj bi Manchester United opravil še drugi nakup v poletnem prestopnem roku. Za 55 milijonov evrov naj bi iz Crystal Palacea pripeljali 21-letnega mladega angleškega reprezentanta, Aarona Wan-Bissako.

Desni bočni branilec bo tako druga letošnja Unitedova okrepitev po valižanskem krilnem igralcu Danielu Jamesu, še enemu enaindvajsetletniku, za katerega je United Swanseaju odštel 16,5 milijonov evrov.

Aaron Wan-Bissaka | Avtor: Profimedia Profimedia

Nakup Wan-Bissake vreden 55 milijonov evrov je peti najvišji v klubski zgodovini. Pred mladim Angležem so zgolj Paul Pogba, Romelu Lukaku, Angel Di Maria in Fred.

Wan-Bissaka bo postal tudi najdražji desni bočni branilec vseh časov, saj bo za 2 milijona evrov presegel prestop Kylea Walkerja iz Tottenhama v Manchester City.

Mladi angleški reprezentant, ki je otrok Crystal Palacea, a že od malih nog navija za Manchester United, bo pri Rdečih vragih zaslužil desetkrat toliko kot pri Palaceu, saj bo njegova tedenska plača znašala 100.000 evrov.

Wan-Bissaka je sicer v Premierligi in članski ekipi debitiral 25. februarja 2018 na tekmi Crystal Palacea proti Tottenhamu. Do konca sezone je zbral sedem nastopov, v letošnji sezoni pa je postal redni član prve postave ter bil pravo odkritje sezone ter eden izmed najboljših desnih bočnih branilcev v ligi. V Premierligi je nastopil na 35 tekmah ter si z odličnimi nastopi priboril tudi mesto v mladi angleški izbrani vrsti.

Wan-Bissaka bo vsekakor predstavljal izjemno okrepitev za ekipo Olea Gunnara Solskjaera, ki se že leta muči s pozicijo desnega bočnega branilca. Antonio Valencia je bil vse prepogosto poškodovan, medtem ko  Ashley Young niti nikoli ni bil pravi branilec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice