Šport > Nogomet
559 ogledov

V Carigradu angleški finale za evropsko krono

Chelsea Real Madrid LP Epa
Chelsea je po zmagi nad madridskim Realom napredoval v veliki finale Lige prvakov. V njem se bo pomeril z Manchester Cityjem.

Chelsea je po remiju 1:1 na prvi tekmi v Španiji doma premagal ter izločil Real Madrid (2:0) in se bo v Carigradu boril za svoj drugi evropski naslov. Tekmec Londončanov bo Manchester City, ki je izločil Paris SG.

Kevin De Bruyne Polfinale LP Šport Alžirec rojen v Franciji potopil Francoze

Londončani so pod vodstvom Thomasa Tuchela zasluženo prišli v finale tega tekmovanja, na povratni tekmi so si priigrali številne priložnosti, dvakrat pa tudi zadeli in ostali v igri za nov naslov evropskega prvaka po slavju leta 2012. Na drugi strani je rekorder po številu evropskih naslovov tokrat pod vodstvom Zinédina Zidana pokazal premalo, da bi se prebil v svoj prvi finale v zadnjih treh letih.

Madridčani, ki so v ekipi spet pozdravili kapetana Sergia Ramosa in tudi nekdanjega Chelseajevega igralca Edena Hazarda, so pričakovano od začetka prevzeli pobudo, medtem ko so Londončani potrpežljivo čakali na svoje priložnosti in jih tudi dočakali. Med drugim je imel vratar Reala Thibaut Courtois nekaj težav po streli od daleč Antonia Rüdigerja v 12. minuti, v 18. minuti je Timo Werner zadel, a iz prepovedanega položaja, deset minut pozneje pa je nemški napadalec dosegel vodilni zadetek, ko je iz bližine z glavo v mrežo poslal žogo, ki se je od prečke odbila po predhodnem poskusu Kaija Havertza.

Timo Werner Chelsea Real Madrid LP | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Španci so poskušali večinoma s streli od daleč, toda poskuse Tonija Kroosa v 11., Luke Modrića v 17. in Karima Benzemaja v 26. minuti je ustavil razpoloženi vratar domačih Edouard Mendy. Izkušeni francoski napadalec je bil nevaren tudi v 35. minuti, ko je poskusil z glavo, spet pa se je izkazal Mendy.

Takoj po začetku drugega polčasa je bil Chelsea blizu podvojitvi vodstva, a je Havertz, tokrat z glavo, spet zadel prečko. Thiago Silva je v 52. minuti prav tako dobil skok, a zgrešil cilj, minuto pozneje pa je še Mason Mount zgrešil iz bližine. V 59. minuti je imel novo izjemno priložnost spet Havertz, a je izgubil dvoboj s Courtoisom.

Real je v drugem polčasu prvič zagrozil šele v 64. minuti, spet je svoje delo dobro opravil vratar Mendy po Hazardovem strelu. Le nekaj trenutkov zatem pa je zablestel Federico Valverde, ki je v zadnjem trenutku blokiral strel N'Goloja Kanteja. Ta pa je v 85. minuti ukradel žogo tekmecem, zaposlil Christiana Pulišića, ki je z desne strani podal pred vrata, kjer je bil najspretnejši Mount za končnih 2:0.

Liga prvakov, polfinale (povratni tekmi):

CHELSEA - Real Madrid 2:0 (1:0)  /1:1/
Werner 28., Pulišić 85.

MANCHESTER CITY - Paris SG 2:0 (1:0)  /2:1/
Mahrez 11., 63.
RK: Di María (PSG)

/X:Y/ - izid prve tekme
ABC - napredovali v finale

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice