Šport > Nogomet
524 ogledov

V hipu postal eden najbolj osovraženih

Federico Bernardeschi
Dosedanji nogometaš Fiorentine Federico Bernardeschi bo svojo kariero nadaljeval pri šestkratnemu zaporednemu prvaku prve italijanske lige Juventusu, ki je zanj odštel 40 milijonov evrov.

Italijanski krilni igralec Federico Bernardeschi je že prispel v Torino, kjer bo po opravljenem zdravniškem pregledu z Juventusom podpisal petletno pogodbo, na podlagi katere bo na sezono prejemal štiri milijone evrov. Triindvajsetletnik bo v novem klubu zadržal majico s številko 10, enako je imel v svoji lasti tudi začasa igranja v Fiorentini.

Mladi Italijan je tako v hipu najverjetneje postal ena najbolj osovraženih oseb v Firencah, kjer selitve k Juventusu ne odpuščajo.Veliko sovraštvo navijačev vijoličastih do črno-belih izvira iz leta 1990, ko se je iz Fiorentine v Juventus preselil idol toskanskega kluba Roberto Baggio. Firence so edino večje italijansko mesto, kjer Juve nima svojega navijaškega kluba. 

Federico Bernardeschi Samo tega ne! Šport "Kdo ti ne bi želel pljuniti v obraz?"

Letošnji finalist lige prvakov je do sedaj v svoje vrste zvabil že številne nove igralce, med drugim Wojciecha Szczesnyja iz Arsenala in Mattia De Sciglia iz Milana. Klub pa so med drugimi zapustili Leonardo Bonucci, Kingsley Coman in Dani Alves.

Vidal ostaja

Trener nemškega nogometnega prvaka Bayerna Carlo Ancelotti je danes potrdil, da bo čilski nogometni reprezentant Arturo Vidal ostal v Münchnu. Zvezni igralec, ki je lani prestopil iz Juventusa, naj bi dobil bogato ponudbo Manchester Uniteda, a je klub, s katerim ima veljavno pogodbo, ne bo sprejel.

Drugače je z Portugalcem Renatom Sanchesom, ki bi münchenskega velikana lahko zapustil, zanj se prav tako zanima Manchester United in njegov trener Jose Mourinho, ki bi si 19-letnika sposodil.

"Ni nobene možnosti, da Vidal odide. On je naš igralec, na njega resno računam. Renato pa bi lahko odšel, a bi lahko tudi ostal. Zaenkrat trenira z nami, bomo videli, kako se bo stvar razpletla," je dejal Ancelotti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice