Šport > Nogomet
91 ogledov

V Madridu kraljuje Real

1/25
Žurnal24 main
Real Madrid je s 3:1 ugnal mestne tekmec iz vrst Atletica. Na tekmah italijanskega pokala je Juventus ob vrnitvi Gianluigija Buffona ugnal Catanio z 2:0, že v sredo so debitirali Andjelković, Kurtić in Jelenič.

Coppa Italia: slavje stare dame in debiji Slovencev
Juventus v osmini finala italijanskega pokala ni imel težav s Catanio. Slavil je z 2:0, zadela sta Miloš Krasić in Simone Pepe. Tekmo pa je zaznamoval tudi povratek Gianluigija Buffona na Juventusova vrata.

Tekmo med Palermom in Chievom so skladno z napovedmi začeli kar štirje Slovenci. Poleg Josipa Iličića pri domačih in Bojana Jokića pri gostih sta svoj debi pri rožnatih dočakala Siniša Andjelković in Jasmin Kurtić. Prav Kurtić je bil le nekaj centimetrov oddaljen od svojega premiernega gola v Italiji, ko je po podaji Fabia Liveranija na sredini kazenskega prostora preskočil Jokića, a streljal prek vrat. Boštjana Cesarja ni bilo niti v ekipi gostov.

Denilson Colin Healy | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Domači so bili ves prvi polčas boljše moštvo. V 14. minuti je Andjelković po podaji Fabrizia Miccolija nenevarno streljal z glavo, poleg Andjelkovića in Kurtića pa je bil zelo dejaven tudi Iličić, ki je kar nekajkrat nevarno zapretil, a mu usodnega strela proti vratom gostov ni uspelo sprožiti.

Kurtića je trener Delio Rossi v 64. minuti zamenjal z Giuliem Migliacciem, kmalu pa se je na klop preselil tudi Jokić. Palermo je samo v drugem polčasu kar trikrat stresel okvir vrat rumenih, Pajtim Kasami pa je tudi zatresel mrežo, a je bil po podaji Miccolija v prepovedanem položaju. Nato pa je deset minut pred koncem Jokićeva menjava Rincon podrl Miccolija v kazenskem prostoru, idol Sicilije pa ni zapravil strela enajstmetrovke.

Copa del Rey: hat-trick Messija
Ko je padel mrak, je na prvi četrtfinalni tekmi španskega kraljevega pokala vodilna ekipa Primere, Barcelona, gostila prvouvrščeno moštvo Segunde, Real Betis. A tekma se je začela šele po tem, ko je Lionel Messi paradiral z zlato žogo za najboljšega nogometaša leta 2010 (poglejte v galeriji). Kdo pravi, da si je ni zaslužil!? Zabil je namreč tri gole, za zmago s 5:0 pa sta po enega dodala še Pedro in Seydou Keita. "Tekma bo končala debato, ali je šla zlata žoga v prave roke. Je v pravih rokah!" je pred začetkom dejal branilec Dani Alves. "Messi je najboljši nogometaš na svetu in to dokazuje na vsaki tekmi. Tudi druga dva sta si jo zaslužila, a Messi je vseeno razred zase." In še pomembna novica za vse Messijeve oboževalke: Antonella Roccuzzo je zdaj že bivša gospodična Messi! Ja, Leo je samski!

Z eno nogo so v polfinalu tudi večni rivali Barcelone. Real je v madridskem derbiju s 3:1 ugnal Atletico, ki je sicer povedel že v 7. minuti z zadetkom Diega Forlana. Četa Joseja Mourinha se je vrnila že 7 minut kasneje. Z glavo je izenačil Sergio Ramos. Atletico se le vratarju Davidu de Geei lahko zahvali, da je izid ostal neodločen. V drugem polčasu pa je stvari na svoje mesto postavil Cristiano Ronaldo in v 61. minuti zadel za 2:1. Ko se je že zdelo, da se bo srečanje končalo z minimalno zmago Reala je Mesut Özil izkoristil nespretnost Atleticove obrambe ter postavil končni izid 3:1.

Na San Siru tudi debi Jeleniča
Ob poplavi slovenskih nogometašev v Serie A smo nerazumljivo pozabili na nekdanjega nogometaša Kopra Eneja Jeleniča, ki je nekako v senci prav tako debitiral v dresu svojega novega kluba. Na gostovanju Genoe je pri Interju Milanu odigral celoten prvi polčas, nato pa ga je trener zamenjal. Kot trener Interja je Leonardo še naprej stoodstoten. Tokrat je s svojimi Nerazzurri slavil na domači tekmi proti Genoi, ki pa je do konca nevarno pretila (3:2). Dva zadetka je v prvem polčasu prispeval Samuel Eto'o.

Carling Cup: Arsenal premagal drugoligaš brez trenerja!
Vse je kazalo na to, da bo tekma med drugoligašem Ipswich Townom in Arsenalom zgolj revialna, toda domači tractor boys so z golom Tamasa Priskina dobrih deset minut pred koncem zaokrožili velik podvig. "Nekdanji klub" Amirja Karića je še vedno brez trenerja, toda tudi to dejstvo ni ustavilo domačih, da ne bi presenetili povsem brezbarvnih topničarjev. Pred povratno tekmo polfinala na stadionu Emirates jih več kot očitno čaka še veliko dela.

Anglija – Ligaški pokal (Carling Cup), polfinale:

Ipswich Town : Arsenal 1:0 (0:0)
Priskin (78)

Odigrano v torek:
West Ham United : Birmingham City 2:1 (1:0)
Noble (13), Cole (78); Ridgewell (56)
RK: Obinna (59/West Ham)

Italija – italijanski pokal (Coppa Italia), osmina finala:

Palermo : Chievo 1:0 (0:0)
Micccoli (80/11-m)
Iličić
in Andjelković sta odigrala celo tekmo,
Kurtić (vsi Palermo) je igral do 64. minute, Jokić (Chievo) pa do 77. Bačinović (Palermo) je sedel na klopi, Cesarja (Chievo) ni bilo v ekipi.

Inter Milan : Genoa 3:2 (2:0)
Eto'o (15, 43), Mariga (59); Kharja (54/11-m), Sculli (90)
Jelenič (Genoa) je igral do 46. minute.

Juventus : Catania 2:0 (1:0)
Krasić (35), S. Pepe (54)

Španija – kraljevi pokal (Copa Del Rey), četrtfinale:

Villarreal : Sevilla 3:3 (2:1)
Cani (25), Rossi (29), Ruben (56); Negredo (39, 60), Alexis (88)

Barcelona : Real Betis 5:0 (1:0)
Messi (44, 62, 73), Pedro (77), Keita (83)

Almeria : Deportivo La Coruna 1:0 (1:0)
Rindaroy (34)

Real Madrid : Atlético Madrid 3:1 (1:1)
Ramos (14), Ronaldo (61), Özil (90); Forlan (7)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.