Šport > Nogomet
17 ogledov

Valdés zavrnil kapetanski trak

victor valdes Reuters
Španski vratar Victor Valdés je na tekmi med Barcelono in Athletic Bilbaom zavrnil kapetanski trak. Katalonski čuvaj mreže bi moral po tem, ko je z igrišča odšel Xavi Hernández, prevzeti kapetansko dolžnost, ki pa jo je predal Lionelu Messiju.

Vratar Barcelone Victor Valdés na tekmi proti Atheltic Bilbau ni želel prevzeti kapetanskega traku, ki si ga je nato nadel Lionel Messi. Na socialnih omrežjih se je na španskega vratarja vsul plaz kritik, saj je bil Valdés naslednji v vrsti, ki bi moral prevzeti kapetansko dolžnost. V 58. minuti tekme, ki se je končala z neodločenim izidom, je Xavija na igrišču zamenjal Messi. Xavi je kapetanski trak predal Thiagu Alcántari, ki naj bi ga posredoval Valdésu. Čuvaj mreže je četrti v vrsti kapetanov Barcelone, za Carlesom Puyolom, Andrésom Iniesto in Xavijem, vendar se je odločil, da trak prepusti Messiju. V 77. minuti je na zelenico San Mamésa stopil Iniesta, ki je nato prevzel kapetanski trak.

Teorije, zakaj je Valdés zavrnil trak, so različne. Nekateri so namigovali, da se je Španec tako odločil zato, ker se je njegov zadnji podvig s kapetanskim trakom končal katastrofalno. Na Santiagu Bernabéu si je prislužil izključitev in prejel štiri tekme prepovedi. Valdés je ugibanja končal z objavo na socialnem omrežju Facebook. ''Messi je kapetanski trak nosil samo zaradi velikosti. Ker ga nisem mogel namesiti na roko, sem se odločil, da ga predam,'' je zapisal Valdés.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.