Šport > Nogomet
19 ogledov

Varteks zaradi dolgov v županijsko ligo

varaždin varteks nogomet trening Marko Jurinec/Pixsell
Nekdaj ob Dinamu in Hajduku eden najuglednejših hrvaških prvoligašev Varteks iz Varaždina je doletela zlovešča usoda. Nakopičili so se dolgovi in moštvo se seli v najnižjo ligo.

Hrvaška nogometna zveza (HNS) je iz prve nogometne lige izključila nogometni klub Varaždin, ki se bo v prihodnji sezoni meril v najnižji, županijski ligi. Moštvo in strokovni štab sta razpuščena, klub bo tekmovanje začel znova jeseni. Zaradi dolgov do dveh igralcev (Milana Pavličića in Igorja Prahića) je bil klub sprva enkrat že suspendiran, disciplinska komisija HNS pa je tokrat Varaždinu dala rok za poravnavo obveznosti do petka popoldne, vendar dolg ni bil plačan.

Ker današnje tekme 24. kroga med Cibalio in Varaždinom ne bo, slednja ekipa že drugič v tej sezoni ne bo igrala prvenstvene tekme in je s tem avtomatično izločena iz prve lige. Ker je odigrana že več kot polovica prvenstva, bodo upoštevali vse dosedanje izide Varaždincev, preostale do konca pa bodo registrirane s 3:0 za tekmece.

Disciplinska komisija je kazen izrekla, ker vodstvo Varaždina ni poravnalo obveznosti do svojih nekdanjih igralcev, Pavličića in Prahića. Prvi je dejal, da je dobil le okrog 13.000 evrov od dolgovanega zneska 213.000 evrov. HNS je v začetku tedna zaradi neplačevanja obveznosti, tudi plač igralcem, že suspendiral tri prvoligaške klube, vendar so se Hajduk iz Splita, Šibenik in Karlovac pritožili, zato je bil suspenz preklican.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.