Šport > Nogomet
72 ogledov

Vodilna ekipa lige napovedala pritožbo

Trabzonspor Epa
Trabzonspor, ki zaradi kršitev Uefinih pravil eno leto ne bo smel igrati v evropskih tekmovanjih, je trenutno na prvem mestu najmočnejše turške lige.

Evropska nogometna zveza (Uefa) je zaradi kršenja finančnega fair playa turškemu Trabzonsporju prepovedala nastope v eni sezoni evropskih tekmovanj. Iz vodilnega kluba turškega prvenstva pa so danes že napovedali pritožbo na športno razsodišče (Cas) v Lozani.

Pri Uefi so zapisali, da klubu ni uspelo izpolniti pogojev, ki so mu jih dali ob dogovoru leta 2016, ko so odkrili, da je kršil pravila.

Pravila finančnega fair playa so uvedli leta 2011 z namenom, da bi ustavili prekomerno porabo sredstev oziroma preprečili, da bi bogati lastniki klubov kupovali uspeh z velikimi finančnimi injekcijami.

Trabzonspor bo izključen iz evropskih tekmovanj v sezoni 2020/21 ali 2021/22.

"Čeravno spoštujemo odločitev, pa bi radi poudarili, da se z njo ne strinjamo, da so naši odvetniki drugega mnenja," je klub zapisal v izjavi za javnost in napovedal, da bo v desetdnevnem roku vložil pritožbo na Cas.

Trabzonspor vodi v turškem prvenstvu zahvaljujoč razliki v golih pred Basaksehirjem, do konca je še osem krogov. Sezona se bo po prekinitvi zaradi koronavirusne pandemije nadaljevala predvidoma 12. junija.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.