Šport > Nogomet
51 ogledov

Vse niti v rokah Chelseaja

diego costa EPA
Španski napadalec Diego Costa čaka na odločitev o njegovi nogometni prihodnosti. Platno in škarje sta v rokah angleškega prvaka.

Napadalec Chelseaja Diego Costa je v šestem krogu kvalifikacij za svetovno prvenstov 2018 dosegel zadetek za zmago nad Makedonijo (2:1), po tekmi pa je novinarjem dal jasno vedeti, da nima velikega vpliva na to, kje bo igral prihodnje leto.

Odločitev o njegovi prihodnosti je v rokah Chelseaja, kjer je njegovo usodo z SMS sporočilom zapečatil trener Antonio Conte. Ta mu je pred dnevi sporočil, da ni del njegovega načrta za prihodnje leto, Costa pa je o vsebini pogovora obvestil javnost in tako poskrbel za nemir v prostorih angleškega prvaka.

"S Chelseajem imam sklenjeno pogodbo za naslednji dve leti, tako da morajo vedeti, kaj bodo storili z menoj. Počakati moram na odločitev kluba," je povedal napadalec.

Obračun za prvo mesto

Španija je v Skopju premagala Makedonijo (2:1) in ima po šestih kvalifikacijskih tekmah na računu 16 točk. Prav toliko jih je zbrala Italija, s katero se bosta pomerili v naslednjem krogu.

"To je bila zelo pomembna zmaga. Vedeli smo, da ne bo lahko. V prvem polčasu bi lahko dosegli več golov, v drugem pa je bilo zelo težko. Takšne tekme so pomembne, tista proti Italiji pa bo še pomembnejša. Vsi igralci, ki nam grozi prepoved igranja, smo zelo pazili, da ne bi prejeli rumenega kartona," je povedal napadalec Chelseaja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.