Šport > Nogomet
4058 ogledov

Vsi smo bili na drogah

Johnny Rep
Nekdanji nizozemski reprezentant spregovoril o svoji karieri.

Nekdanji krilni napadalec Ajaxa in nizozemske reprezentance Johnny Rep je spregovoril o svojih igralskih časih. povedal je, da je v svojih najslavnejših časih redno igral pod vplivom drog, kar pa je bilo v sedemdesetih letih prejšnjega stoletja nekaj povsem normalnega.

Ključna oseba Ajaxa pri njegovih evropskih naslovih v letih 1972 in 1973, v enem izmed finalnih nastopov je zabil tudi odločilni zadetek, je kot član Nizozemske zaigral tudi v finalih svetovnih prvenstev 1974 in 1978, ki pa so ju tulipani izgubili. Nekdanji zvezdnik, ki je v karieri igral še za Valencio Bastio in St. Etienne, je zdaj o nedovoljenih poživilih spregovoril v intervjuju za RTV Noord-Holland.

Razlog za razgovor je bilo objavljeno poročilo Humboldtove univerze v Berlinu, ki govori o tem, da so bili športniki v Zahodni Nemčiji udeleženi v sistemski doping. Tega naj bi uporabljale tudi izbrane vrste elfa v letih 1954, 1966 in 1974, ki so vse zaigrale v finalih svetovnih prvenstev. 

"Vzel sem tableto amfetamina pred tekmo Pokala državnih prvakov, vendar se mi to takrat ni zdelo nič čudnega. Zato me govorice o tem, da so bili Nemci, ki so nas premagali v finalu SP 1974, na nečem, niti ne čudijo. Ampak, kaj potem reči za Južnoameričane proti katerimi sem z Ajaxom igral v interkontinentalnem pokalu? Oni so bili povsem zadrogirani," je dejal Rep, ki je sicer leta 1972 osvojil omenjeno tekmovanje, argentinskemu klubu Independiente pa je pri tem zabil dva zadetka.

Nizozemec je prepričan, da so na mundialih nekaj jemali tudi Brazilci in Urugvajci s katerimi so se merili tulipani: "Bili so povsem podivjani. A to sem razumel šele kasneje, ko sem več razmišljal o tem."

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.