Šport > Nogomet
32 ogledov

Xabi: "Vedno sem vedel, da je Real najboljši zame"

Xabi Alonso Real Madrid podaljšanje pogodbe
1/3
EPA
Real Madrid je slavnostno podaljšanje pogodbe Xabija Alonsa do leta 2016 v petek nadgradil še z novinarsko konferenco baskovskega "metronoma", ki je zanikal, da ga je v Chelseaju želel José Mourinho.

"Tu sem kot doma. Za menoj je pet zelo dobrih sezon in pričakujem še dve takšni. Zahvalil bi se klubu in vsem navijačem, ki so mi vedno izkazovali svojo ljubezen," je v petek na slavnostni novinarski konferenci v Madridu dejal Xabi Alonso.

32-letni vezist iz Tolose je bil kar nekaj časa bližje temu, da ne podaljša pogodbe z Real Madridom, bojda se na pozive vodstva na čelu s predsednikom Florentinom Pérezom sploh ni oglašal, nato pa je nenadoma prišel preobrat in podobno nenadna objava o njegovem podaljšanju pogodbe do leta 2016, potem ko je imel že nekaj dni v skladu s pravili možnost, da se neomejeno pogaja z drugimi klubi, saj bi se mu aktualen dogovor z belim baletom iztekel poleti.

Vedno je vedel

"To je bil proces. Vedno sem bil v kontaktu s klubom. Po operaciji sem želel videti, kako se bom počutil, kakšno raven predstav bom lahko prikazal za klub, torej je šlo za zelo pomembno odločitev," je novinarske očitke zavrnil Alonso.

"Nisem je želel sprejeti preden bi vedel, če sem v redu, čeprav mi je klub povsod zelo olajšal delo. Ko sem bil tudi jaz prepričan, potem je vse potekalo zelo mirno. Jaz sem zelo zadovoljen in klub pravi, da je tudi z njihove strani tako. Vedno sem vedel, da bo v Real Madridu najbolje zame. V Madridu se skupaj z ženo počutiva zelo dobro. Povsem sva bila prepričana, da si želiva ostati tukaj. Ne gre zato, da bi bil kmalu prost igralec. Podpisal sem januarja, odločitev pa bi lahko sprejel oktobra, novembra ali maja, junija, ... Želel sem, da lahko odgovorim na nivo pričakovanj pri Real Madridu. Potem je sledilo veliko manjših reči: meni je bilo dobro, družini prav tako, soigralci, trener, navijači in klub so hoteli, da ne odidem ..."

"Nisem imel ponudb"

Izkušeni nekdanji član Real Sociedada in Liverpoola je imel možnost, da pred mundialom v Braziliji okrepi (med drugim) italijanski Juventus ali se vrne na otok, kjer pa kot nekdanji član Liverpoola overjetno ne bi pristal na ponudbo Manchester Uniteda.

Alonso Varane Mourinho Pepe Barcelona Real Madrid | Avtor: Reuters Reuters
"Sem čutil pritisk? Pritiskal sem sam nase, ker sem moral vse speljati dobro. Nisem želel sprejeti odločitve kar tako, niti je nisem želel sprejeti poškodovan," je še povedal Alonso. "Še vedno sem isti Xabi. Bolj sem zrel, oblikuje pa te tudi Madrid. Po petih sezonah imam 'madridizem' že zelo v sebi in želim še naprej osvajati trofeje. Da ti Bernabéu izkaže toliko ljubezni, je zelo pomemben faktor. Vedno so me spoštovali in mi izkazovali ljubezen. Nisem imel ponudb. To je bilo vprašanje trenutka. Odločil sem se ostati, nič ne vem o ponudbah. Morda o tem ve kaj več moj zastopnik."

Arbeloa in Ancelotti glavna "težaka"

Ni skrivnost, da so se za podaljšanje pogodbe z Alonsom zelo zavzeli tudi njegovi soigralci. Cristiano Ronaldo je po poročanju madridskih medijev prek različnih kanalov klubskemu vodstvu razložil, da je Bask "nezamenljiv", najbolj pa se je njegove odločitve razveselil eden najboljših prijateljev Álvaro Arbeloa, ki je na enem od socialnih omrežij zapisal, da "ne bi mogel biti srečnejši".

"Soigralci so se šalili. Vsi veste za moje prijateljstvo z Arbeloo, z njim in ostalimi soigralci sem veliko govoril, govorili so mi, da naj ostanem. Pričakujemo, da bodo ta leta zelo uspešna," je še zaključil madridski vezist. "(Trener Carlo) Ancelotti je bil eden tistih, ki je najbolj vztrajal pri tem, da ostanem. Spraševal me je še takrat, ko sem bil poškodovan. Bil je vezist in ve, kaj potrebuje igralec na mojem položaju. On me prosi reči in jaz mu skušam ugoditi. Poleg tega je bila odločilna tudi njegova javna podpora. Mourinho? Nič mi ni rekel. Imava dober odnos, ampak nikoli mi ni dejal, da gre v Chelsea."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.