Šport > Nogomet
11 ogledov

“Z zmago na naslovnice”

manchester city southampton nasri Reuters
Liga prvakov. V skupini D se bosta prvič v Evropi pomerila Real Madrid in Manchester City.

Nogomet. “Trenutno nimam ekipe,” je po drugem porazu v štirih kolih španskega prvenstva dejal trener belega baleta José Mourinho.

“Njegove izjave v ničemer ne pomagajo ekipi, igralci bi prav tako lahko dejali, da trenutno nimajo trenerja,” pa se je na Portugalčeve besede odzval nekdanji predsednik Reala Ramón Calderón. Ob nesrečnem Cristianu Ronaldu, ob obračunavanju v kraljevem klubu, se bodo tokrat Madridčani v skupini smrti Lige prvakov pomerili še z v tej sezoni nepremaganim Manchestrom Cityjem.

“Le pozitivno nad težave”

“Real Madrid je velik, največji nogometni klub. Nekaj slabših tekem ne bo ogrozilo ugled tega kluba. Če želimo znova biti zmagovalci, moramo le pravilno razmišljati, pošteno delati, se pozitivno spopasti s težavami in začeti zmagovati. Moramo stopiti skupaj in vse bo bolje,” se je pred dvobojem z angleškimi prvaki le s svojim moštvom obremenjeval Mourinho. Real, ki je v zadnjih dveh sezonah klonil v polfinalu Lige prvakov, je v prejšnji sezoni sicer dobil vseh šest domačih tekem, pri tem pa zabil kar 24 golov.

Precej mirneje so se na današnji dvoboj pripravljali pri sinjemodrih iz Manchestra, čeprav tudi oni konec tedna niso dosegli želenega rezultata. V Stoku so iztržili le remi (1:1). “Dobro smo se pripravili na ta dvoboj. Z zmago na Bernabeuu prideš na vse naslovnice. Naredili bomo vse, da nam to uspe,” je optimističen vezist Yaya Touré.

Dinamo ne bo le sodeloval

V isti skupini se bosta udarila še Borussia iz Dortmunda in Ajax, v skupini B pa bo v zadnjem času razigrani Arsenal gostoval pri Montpellierju. Tekma bo nekaj posebnega še zlasti za Olivierja Girouda, ki je pred sezono iz kluba aktualnih francoskih prvakov prestopil k topničarjem.

V skupini A se bo Dinamo, ki je v zadnjem kvalifikacijskem kolu izločil Maribor, doma pomeril s Portom. Zagrebčani so v prejšnji sezoni izgubili vseh šest tekem v skupini s skupno razliko v golih 3:22. “V tekme so se šle preveč obrambno. Letos v Ligi prvakov ne nameravamo le sodelovati,” boljše predstave tokrat obljublja trener Ante Čačić.

Torkove tekme, ob 20.45:

skupina A:
Dinamo Zagreb - Porto
Paris St. Germain - Dinamo Kijev

skupina B:
Olympiakos Pirej - Schalke
Montpellier - Arsenal

skupina C:
Milan - Anderlecht
Malaga - Zenit St. Peterburg

skupina D:
Borussia Dortmund - Ajax Amsterdam
Real Madrid - Manchester City

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.