Šport > Nogomet
2068 ogledov

Za Maribor na tisoče "zeleno-belih" prebivalcev Seville

Real Betis Benito Villamarín stadion Real Betis domuje na stadionu Benito Villamarín. Ta ima več kot 60.000 sedežev, Sevillin Ramón Sánchez Pizjuán je precej manjši (42.714 sedežev).
Slovenski državni prvaki bodo imeli v andaluzijski metropoli tiho podporo velikega števila domačinov.

Ljubitelji nogometa dobro veste, da imata v največjem andaluzijskem (in četrtem največjem španskem, za Madridom, Barcelono in Valencio) mestu domovanje dva velikega kluba. 

Sevilla, s katero se bo Maribor drevi ob 20.45 pomeril v okviru drugega kola skupine E Lige prvakov, najbolj vroče derbije igra proti Betisu.

Liga prvakov Sevilla Maribor Igra milijonov Šport En igralec Seville dvakrat dražji kot vsi Mariborčani

Zeleno-beli Real Betis Balompié je bil ustanovljen pred 110 leti (FC Sevilla je 17 let starejša), v samem mestu pa nima nič manj pristašev kot bližnja rdeče-bela tekmica. Prav tako navijaški klubi Betisa po številu presegajo navijaške klube FC Seville, če je govora o andaluzijski prestolnici in njeni okolici. In to kljub dejstvu, da je FC Sevilla v zadnjih sezonah izrazito uspešnejša tako na domači kot mednarodni sceni.

maribor letališče Slaba popotnica Šport Mariborčani doživeli šok že na letališču

"Vedno si želimo, da zmagata dve ekipi. Betis ... in tisti, ki bo premagal Sevillo!" je pred tremi leti in pol, ko je Maribor pri Sevilli gostoval v šestnajstini finala Lige Evropa, našemu takratnemu novinarju dejal eden od strastnih navijačev Betisa. 

"V Sevilli ni človeka, ki bi bil navijač Betisa in bi si želel, da zmaga Sevilla. In obratno. Ne razumemo se. Živimo v sožitju, ni nasilja, toda tako je. Ne želimo, da zmaga eden ali drugi," ga je takrat dopolnil njegov kolega.

Poleg najbolj zvestih privržencev na tribunah bodo imeli Štajerci tako tudi posredno podporo seviljskih "beticosov".

Darko Milanič Sevilla Maribor Liga prvakov Liga prvakov Šport Milanič: Hoteli smo jo in zdaj jo imamo

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.