Šport > Nogomet
88 ogledov

Zaradi 6.000 evrov ob licenco

NK Zavrč NK Zavrč/Facebook
Pri Zavrču so predstavili, kako so ostali brez licence za igranje v najmočnejši slovenski ligi.

"Do konca marca je tisti rok, zadnji čas, ko je treba oddati vso dokumentacijo za licenčni postopek. Z naše strani je bilo narejeno vse, kar je potrebno v zvezi s pravilnikom NZS, ki določa sam postopek licenciranja. Obdelali smo tako infrastrukturo, kadre, finančni sektor, skratka vse, kar je bilo potrebno. Revizor je revidiral naše račune, pregledal stanje in dobili smo pozitivno oceno. Vse to je bil potem priloga vlogi za licenciranje. Ampak stvar se nam je zalomila pri HNK Mosor iz Žirovnice," je na novinarski konferenci dejal predsednik kluba Silvo Šterbal.

Ta je podrobneje pojasnil zadevo: "Od njih je namreč k nam v lanskem letu prišel igrat Hrvoje Čubić, s katerim smo mi prekinili pogodbo v mesecu decembru. Do njega so bile vse obveznosti poravnane, za njega pa je bilo potrebno Mosorju plačati 7.000 evrov. Tisoč je bilo plačanih takoj, za ostalih 6.000 pa smo se z njimi dogovarjali o obrokih. Pripravili smo sporazum z njimi, plačali smo jim14. aprila, vendar nam niso hoteli podpisati dokumentacije. O tem smo vmes obveščali NZS, bili smo v kontaktu z licenčno komisijo, ki je vztrajala pri tem dokumentu, ki ga žal nismo mogli pridobiti. Tako smo oddali dokumentacijo za licenco brez tega potrdila. Priložili pa smo potrdilo o plačilu, ki je bilo datirano na 14. 4. in ne na 31. 3., tako kot bi moralo biti po pravilih. Tretjega maja smo nato dobili odločbo, da nam zaradi neizpolnjevanja finančnih obveznosti, ki jih niso opredelili, niso odobrili licence. Na to smo se pritožili."

"Edini greh Zavrča je ta, da ni do 31. 3. nakazal teh 6.000 evrov. Apeliram na NZS, da ne prevali  neke osebne zamere na NK Zavrč, ki je zrela sredina z določenim številom selekcij. Sledi  pritožba na izvršilni odbor in odbor za nujne zadeve. To sta edina dva instrumenta, ki jih še ima Zavrč. Lahko iščeš pravico samo še na sodišču v Lozani, tu pa prej kot v dveh letih ne moreš pričakovati nobene odločitve. Edina razumna odločitev NZS bi zdaj bila, da v okviru interesa nogometa spremeni svojo odločitev ter Zavrču poda licenco. Najbolj bode v oči, da se mora postopek pri NZS končati do 31. maja. Do takrat morajo pri NZS prijavit posamezne klube Uefi, in če v tem času, ko ta postopek teče, ti reguliraš svoje nepravilnosti, ker je Zavrč naredil s tistim plačilom, v tem času bi morali ta sklep preklicati, oziroma do njega sploh ne bi smelo priti," pa je dejal odvetnik Igor Majnik.

"NZS je jasno napisala, da je plačilo neupoštevno, ker ni bilo plačano do 31. marca. Vreči klub iz Prve lige zaradi 6.000 evrov, pri tem pa vemo, da pri tretjini klubov igralci nimajo poravnanih obveznosti, se mi res zdi napaka," je še dejal Majnik.

"Kaj to pomeni za naša tekmovanja še ne vemo, ker je odločitev prišla danes po mailu. Tu edino piše, da licence za tekmovanje v Prvi ligi nimamo," je povedal Šterbal, Majnik pa je dodal: "Po pravilih NZS se vrneš na MNZ in tam nadaljuješ igranje."

"To vsekakor spremeni delovanje, ker igralcem pade vrednost. Vse ostalo imamo porihtano v nulo. Če gremo nazaj v MNZ je to katastrofa za klub. Treba bo sesti skupaj in pogledati, kje smo. Kakšni so načrti za naprej, ali nam je v interesu igrati v nižjih ligah, ali razpustiti igralce. Če dobimo licenco za drugo ligo, jo bomo igrali, zaenkrat tečejo pogovori v tej smeri. Zadnjo besedo bo imel izvršni odbor NZS, ko bodo popolnjevali prvo in drugo ligo," je zaključil Šterbal.

Nogometaši Zavrča so imeli v načrtu zbor 13 junija, a je ta zdaj prestavljen. "Priprave ekipe se bodo pričele takrat, ko bomo dobili jasni odgovor s strani NZS, v kateri ligi lahko tekmujemo. Vsi skupaj upamo, da bo to v tem tednu in bomo potem tudi reagirali," je dejal direktor kluba Mirko Smodej.

Glede igralskega kadra za naslednjo sezono pravi: "Ostali bodo tudi v drugi ligi, saj imajo vsi igralci sklenjene pogodbe. Glede na kakšen drug rang tekmovanja pa je potem stvar odločitve igralcev in vodstva kluba. Marsikaj se zdaj spremeni, tudi cene naših igralcev na tržišču. Igralce, ki so zanimivi, bomo poskušali prodati, potem pa bomo videli, kaj bo."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.