Šport > Nogomet
0 ogledov

Zaradi te odločitve doživljenjski suspenz sodnika

Rdeči karton EPA
Afriški sodnik je prejel kazen za svojo odločitev na tekmi kvalifikacij za svetovno prvenstvo.

Mednarodna nogometna zveza je ganskemu nogometnemu sodniku Josephu Odarteiju Lampteyju do smrti prepovedala delovanje v nogometu.

Omenjeni sodnik naj bi bil s svojimi dejanji močno vpleten v kreiranje nogometnih izidov, posredno naj bi vplival na razplet kvalifikacijske tekme za svetovno prvenstvo med Južnoafriško republiko in Senegalom 12. novembra 2016. Tekma se je z 2:1 končala v prid JAR, Fifo pa je verjetno ujezila situacija, ko je Ganec pokazal na belo točko zaradi domnevnega igranja z roko. Žoga je sicer branilca zadela v nogo. Več podrobnosti o tekmi bo znanih po pravnomočnosti sodbe, omenja pa se tudi ponovitev dvoboja.


Že afriška zveza je sodniku izrekla trimesečno prepoved, to pa sicer ni bila njegova prva kazen. V afriški ligi prvakov je leta 2010 priznal neobstoječi zadetek in si takrat prislužil polletni suspenz.

Pod drobnogledom se je pri Fifi znašel tudi David Lionheart Nii Lartey Laryea, še en ganski sodnik. Krovna nogometna organizacija je ob tem še sporočila, da si bo še naprej prizadevala izkoreniniti vplivanje na izide tekem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.