Šport > Nogomet
106 ogledov

Zdaj ni več dvoma: Bayern poleti menja trenerja

Thomas Tuchel Epa
Nedavni neuspehi nemškega nogometnega velikana Bayerna so pustili svoj pečat.

Kot so danes sporočili iz tabora nemškega prvaka, gresta Bayern München in trener Thomas Tuchel po koncu sezone vsak svojo pot. To je plod prijateljskega dogovora med izvršnim direktorjem kluba Jan-Christianom Dreesnom in Tuchelom.

O predčasnem koncu sodelovanja sta se Tuchel in Bayern dogovorila v zadnjih dneh, sta še pred potrditvijo bavarskega kluba danes poročata Bild in Sky. O morebitnem nasledniku 50-letnega trenerja za zdaj ni znano nič, mediji omenjajo zlasti Francoza Zinedina Zidana in Španca Xabija Alonsa.

Bradley Barcola Liga prvakov Šport PSG upravičil vlogo favorita, Bayern pač ne

"V odkritem, dobrem pogovoru smo prišli do odločitve, da poleti sporazumno prekinemo sodelovanje. Naš cilj je, da v sezoni 2024/25 izpeljemo športno preobrazbo z novim trenerjem. Do takrat pa bomo vsi v klubu delovali za dosego največjega možnega uspeha v ligi prvakov in bundesligi," je za klubsko spletno stran pojasnil Dreesen.

Tuchel je marca 2023 na klopi bavarskega kluba nasledil Juliana Nagelsmanna in podpisal pogodbo do 30. junija 2025.

Thomas Tuchel | Avtor: Epa Epa

V sezoni 2022/23 je münchensko moštvo pod njegovim vodstvom izpadlo v nemškem pokalu proti Freiburgu in v ligi prvakov proti kasnejšemu zmagovalcu Manchester Cityju, a na koncu v razburljivem zaključku sezone pred Borussio Dortmundom slavilo vsaj naslov nemškega prvaka.

Nepopisna norost Šport Bild ostro nad Hrvata: "Dosegel je dno, takoj mora oditi!"

V tej sezoni pa Byernu grozi, da bo prvič po 2011/12 ostal brez naslova. V pokalu je münchensko ekipo izločil tretjeligaš Saarbrücken. V boju za naslov prvaka pa je ta čas Bayer Leverkusen daleč pred Bayernom in ima osem točk naskoka.

Tuchel bo še naprej skušal uspešno končati sezono. Vodstvo Bayerna se vsekakor želi izogniti menjavi trenerja sredi sezone, kot je bilo z Nagelsmannom. Izvršni direktor Jan-Christian Dreesen je po porazu proti Bochumu izključil tovrstno rešitev.

dezurni@styria-media.si
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.