Šport > Nogomet
48 ogledov

Zlatan popeljal Švedsko v Francijo

Zlatan Ibrahimović EPA
Poleg ukrajinske nogometne reprezentance si je nastop na evropskem prvenstvu 2016 zagotovila še Švedska. V povratni tekmi dodatnih kvalifikacij so Švedi na Danskem remizirali z 2:2 (1:0), napredovali so s skupnih 4:3.

Na Danskem je Švede v 19. minuti v vodstvo popeljal Zlatan Ibrahimović, ki je izkoristil dobro podajo Kima Källstroma iz kota, v kazenskem prostoru pa se je dobro znašel. Švedski napadalec je drugič zadel v 76. minuti, z odličnim in močnim prostim strelom je zadel zgornji kot vrat, ki jih je branil Kasper Schmeichel.

Pet minut kasneje so Danci le zadeli. Z leve strani je podal Riza Durmisi, Yussuf Poulsen je na daljši vratnici žogo pospravil v gol. V sodniškem dodatku je za 2:2 zadel Jannik Vestergaard, a na koncu so se vseeno veselili Švedi.

Iz dodatnih kvalifikacij so si nastop na Euro 2016 priigrali še Irci, ki so s skupnih 3:1 izločili BiH, in Madžari, ki so bili s skupnih 3:1 boljši od Norveške.

Že pred tem so si skozi kvalifikacije EP zagotovile reprezentance Albanije, Anglije, Avstrije, Belgije, Češke, Hrvaške, Islandije, Italije, Nemčije, Poljske, Portugalske, Romunije, Rusije, Severne Irske, Slovaške, Španije, Švice, Turčije, Walesa, Madžarske in Irske ter Francije, ki je imela nastop kot gostiteljica prvenstva stare celine že zagotovljen.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.