Šport > Nogomet
1265 ogledov

Znano, kaj bo po izteku pogodbe z Realom počel Ancelotti

Carlo Ancelotti Epa
Italijanski nogometni trener Carlo Ancelotti naj bi prihodnje leto, ko se mu izteče pogodba z Real Madridom, prevzel brazilsko nogometno reprezentanco.

Italijanski nogometni strokovnjak Carlo Ancelotti bo po juniju 2024 prevzel selektorsko službo v brazilski reprezentanci, je poročala francoska tiskovna agencija AFP, sklicujoč se na vire znotraj brazilske nogometne zveze.

Slednja je sicer pred tem objavila, da bo do Ancelottijevega prihoda reprezentanco vodil trener Fluminenseja Fernando Diniz.

Štiriinšestdesetletni Ancelotti, ki je med številnimi uspehi tako z Realom Madridom kot z Milanom osvojil ligo prvakov, ima z Madridčani pogodbo do junija 2024 in že nekajkrat je dejal, da si želi tam ostati do izteka.

Carlo Ancelotti | Avtor: Epa Epa

Če bo Ancelotti, ki je sicer namignil, da se bo po koncu Realove pogodbe upokojil, dejansko prevzel Brazilijo, bo četrti tujec, ki jo bo vodil, in prvi po skoraj 60 letih. Zadnji tuji strateg na klopi Brazilije je bil Argentinec Filpo Nunez, ki je leta 1965 vodil eno tekmo.

Brazilijo je sicer od leta 2016 do decembra lani vodil Tite.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.