Šport > Nogomet
69 ogledov

Znano, kam se seli Rooney

Wayne Rooney Manchester United EPA
Najboljši strelec v zgodovini angleške reprezentance se vrača h koreninam.

Potem, ko je Manchester United za veliko vsoto iz Evertona pripeljal Romeluja Lukakuja, se bo v nasprotni smeri podal sloviti Wayne Rooney, poroča BBC.

Posla nista finančno povezana, nekdanji kapetan Anglije pa se tako vrača h klubu, ki mu je ob rekordno nizki starosti ponudil priložnost v Premier League in katerega je zapustil leta 2004 za 27 milijonov funtov.

V lanski sezoni je Rooney začel 15 ligaških tekem za Man Utd, toda na Old Traffordu so mu dali jasno vedeti, da z njim ne bodo podaljšali sodelovanja dlje od predvidenega datuma - julija 2018.

Rooney je imel ponudbe iz tujine, konkretno so ga lovili predvsem nekateri kitajski klubi, toda izkušeni napadalec se je odločil za vztrajanje v domovini.

Po poročanju zanesljivega BBC, se bodo "rdeči vragi" odpovedali odškodnini, poleg tega pa naj bi v naslednji sezoni financirali tudi del Rooneyeve plače. Zato pa bodo precej prihranili pri honorarjih, saj je Liverpoolčan na leto zaslužil kar 13 milijonov funtov.

Osrednji britanski medij še dodaja, da bo posel verjetno formalno sklenjen še ta konec tedna, preden se ekipa Manchester Uniteda v nedeljo poda na pripravljalno turnejo v ZDA.

Komentarjev 1
  • marialorca 19:56 11.julij 2017.

    **** V lanski sezoni je Rooney začel 15 ligaških tekem za Man Utd, toda na Old Traffordu so mu dali jasno vedeti, da z njim ne bodo podaljšali sodelovanja ****MURI "reže" legende, da bi bil največja legenda ..... ...prikaži več Ibrina poškodba mu je hudimano prav prišla, iz Reala je odšel, ker je - po Ikarju - spoznal, da CR-7 ne more sesuti.