Šport > Nogomet
19 ogledov

Žoge na Malti so nenavadne

sport 28.08.12. nogomet, maribor : dimano, Zagrebsi trener Ante Cacic, foto: sas Saša Despot
Nogometaši Maribora so na prvi tekmi drugega kola kvalifikacij za Ligo prvakov na Malti proti Birkirkari presenetljivo izvlekli le remi.

“Lahko bi se razpletlo še slabše, k sreči smo mrežo ohranili nedotaknjeno," je na dve prečki nasprotne ekipe namignil Aleš Mejač in za spletno stran NK Maribor dodal, da so ostali dolžniki: "Ni nam šlo. Travnata podlaga je opravila svoje, že na treningu smo opazili, da so tudi žoge, s katerimi igrajo na Malti, nekoliko nenavadne. Naredili smo preveč napak pri podajah, nekako na silo želeli priti do priložnosti."

Mejač pravi, da jih na povratni tekmi v Ljudskem vrtu čaka še ena zahtevna tekma, a verjame, da bo s pomočjo navijačev in boljšo igro zgodba povsem drugačna: "Birkirkara se je izkazala kot trdna, bojevita ekipa, dobro so bili postavljeni na igrišču. Imajo res hitra napadalca, toda rekel bi, da smo tokrat mi igrali veliko slabše, kot zmoremo in s tem njih naredili boljše.”

S prikazanim ni mogel biti zadovoljen niti novi trener slovenskih prvakov Ante Čačić: "Bilo je preveč posamičnih napak že od prve minute, ki so se nato med tekmo prenesle na celotno ekipo. To nam je motilo ritem, manjkalo je natančnosti pri podajah. Gostitelji so nas čakali, prežali na protinapade, imeli na koncu celo več priložnosti. Veliko zadev bo za analizo po tej tekmi. Drži, da nismo bili vajeni drugačnih žog, počasnejše podlage, a je bilo dovolj časa, da se prilagodimo in odigramo bolj kakovostno. Še vedno je kakovost na strani naše ekipe, tega nismo potrdili, verjamem pa, da bomo na povratni tekmi v Mariboru.”

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.