Šport
0 ogledov

Nova poraza Olimpije in Jesenic

Frank Banham ima 49 točk (26 zadetkov). (Foto: www.alesfevzer.com) Žurnal24 main
Olimpija je doživela še en poraz pred domačimi gledalci, tokrat je bil s 5:2 boljši Medveščak. Tekmo med Jesenicami in KAC-om so odločili kazenski streli.

V torek je bilo na sporedu 35. kolo hokejske lige EBEL. HDD Tilia Olimpija je pred domačimi gledalci gostila Medveščak, medtem ko ja Acroni Jesenice gostoval pri KAC-u v Celovcu.

V Ljubljani so tekmo bolje začeli domači, ki so z golom Boštjana Goličiča povedli že po nekaj manj kot petih minutah igre. Toda vodstvo je na žalost trajalo zgolj nekaj več kot deset minut. v 16. minuti je izenačil Alan Letang. Nekaj minut po začetku druge tretjine pa je sledil šok v dvorani Tivoli. Za preobrat je s svojim drugim zadetkom na tekmi poskrbel Alan Letang. Nekaj več kot minuto pred iztekom druge tretjine pa je semafor kazal že 1:3 v korist medvedov. Mladega vratarja Olimpije Aleša Silo je premagal Aaron Fox. Osem minut pred iztekom časa je uspel Brendan Yarema znižati na gol zaostanka, toda že minuto pozneje je svoj tretji gol na tekmi dosegel Letang. Hannu Järvenpää, trener Olimpije je nato iz igre potegnil vratarja Silo ter poskušal z igralcem več v polju, toda na prazen ljubljanski gol je nato zadel še Fox in teklma je bila odločena.

Še hitreje, v drugi minuti, pa so uspeli povesti Jeseničani. Mrežo KAC-a je zatresel Anže Terlikar. V 13. minuti je na 1:1 izenačil Manuel Geier. Do novega vodstva so gostje prišli še pred iztekom prve tretjine, po podaji veterana Todda Elika je bil natančen Andrej Makrov. Novo izenačenje pa je sledilo v 28. minuti, ko je zadel Michael Craig. V četrti minuti tretje tretjine pa so še tretjič na tekmi povedli železarji. Gol je dosegel Andrej Hebar, drugič na tekmi je asistiral Todd Elik. Toda tudi to vodstvo ni trajalo dolgo, že pet minut pozneje je na 3 poravnal Markus Pirmann. S tem rezultatom se je končal tudi podaljšek in o zmagovalcu so odločali kazenski streli, ker pa so bili na žalost  uspešnejši domači. Jeseničani so tako vknjižili šele svojo 20. točko na 35 tekmah.

Liga Ebel, 35. kolo:

Tilia Olimpija : Medveščak Zagreb 2:5
KAC Celovec : Acroni Jesenice 4:3*
Linz  : Graz 99ers 0:3
Sapa Fehervar : Vienna Capitals 4:2
Red Bull Salzburg : VSV Beljak 4:1

*po kazenskih strelih

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.