Šport
22 ogledov

Oakland najmanj priljubljen klub v NFL

Oakland Raiders navijači EPA
Igranje v ligi NFL so sanje za vsakega igralca ameriškega nogometa, a nekatere franšize so bolj popularne od drugih.

Ameriška športna mreža ESPN je v sodelovanju z NFL izvedla zanimivo raziskavo, da bi ugotovila, kateri klub je med igralci ameriškega nogometa najmanj priljubljen. Igralci so morali izpolniti preprosto nalogo: na listu papirja je bilo zapisano: "Edini način, da igram za _____________, je ta, da mi podvojijo plačo." Na črto je 100 igralcev nato napisalo ime najmanj zaželjenega kluba.

Izmed stoterice je 23 igralcev zapisalo ime Oakland Raiders, zelo nepriljubljeni pa so tudi Buffalo Bills, ki jih je izbralo 19 igralcev, in Cleveland Browns, ki so prejeli 16 glasov. Razlogov za takšne rezultate je več. Nekateri navajajo neprimerne lastnike klubov, drugi pomanjkanje tradicije, tretji slabo vreme, četrti pa mentaliteto navijačev.

Woodson ne verjame

V Oaklandu se zaradi slabega vremena ne morejo pritoževati, zato pa so na slabem glasu njihovi navijači, mnogi pa negodujejo tudi nad kadrovsko strategijo kluba. Kljub temu pa "cornerback" Raidersov, Charles Woodson, ni bil navdušen nad rezultati raziskave.

"Nikoli nisem slišal nikogar reči, da noče igrati za Raiderse, tako da je to zame šok. V vseh letih svoje kariere sem govoril z mnogimi kolegi, ki so mi zatrdili, da bi z veseljem igrali za srebrno-črne. Sam ne verjamem v rezultate te ankete," je dejal Woodson.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.