Šport
16 ogledov

"Ob napakah nas v Sevilli čaka katastrofa"

Kek Betis Rijeka Benito Villamarin Evropska liga EPA
Nogometaši Dinama so v derbiju 18. kola prve hrvaške lige na Maksimirju s 3:0 ugnali Rijeko. Slovenec na klopi moštva s Kantride Matjaž Kek je bil zelo nezadovoljen s predstavo svojih varovancev.

"Dinamo je bil boljši in je zasluženo zmagal," je po koncu dvoboja, priznal Matjaž Kek. Gostje so imeli pri rezultatu 0:0 v 14. minuti lepo priložnost, a je prvi strelec Andrej Kramarić po samostojni akciji sprožil prek vrat, do konca prvega polčasa pa so Zagrebčani prek Arijana Ademija prišli do minmalne prednosti. V 54. minuti je po lepi podaji Ademija za 2:0 zadel Angelo Henriquez, medtem ko je končni rezultat pet minut pred koncem tekme postavil Duje 
Čop.

"Vsi so govorili, da je Dinamo v krizi, nato pa smo se od njih na igrišču preprosto odbijali. Po prvem zadetku se jim je odprlo. Nekateri moji igralci so danes preveč razmišljali samo o svoji igri," je bil jezen Kek, ki je izpostavil slabo igro zvezne vrste: "Po prvem prejetem zadetku je naša igra razpadla. Dinamo je dominiral na sredini igrišča, medtem ko mi nismo imeli igralca, ki bi prinesel dodaten impulz."

Odločilna bitka v Sevilli

Dinamo je z zmago potrdil naslov jesenskega prvaka, drugouvrščeno Rijeko, ki zaostaja za sedem točk, pa v četrtek čaka evropsko gostovanje v Sevilli. Z zmago bi se Rečani uvrstili v drugi del Evropske lige, a bodo morali za uspeh prikazati povsem drugačen obraz kot v hrvaški prestolnici, kjer jih je na pustem Maksimirju bodrilo skoraj tisoč navijačev.

"Moramo se dobro pripraviti za tekmo v Sevilli. S takšnimi napakami, kot smo si jih privoščili proti Dinamu, nas v Sevilli čaka katastrofa," ja zaključil Kek.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.