Šport
357 ogledov

"Ob takšnih lažeh mi gre na bruhanje"

Žurnal24 main
Slovenska hokejska reprezentanca je na svetovnem prvenstvu elitne skupine osvojila le eno točko in se seli nazaj v divizijo I. "Vsi skupaj smo si želeli več," pravi nekdanji vrhunski hokejist Tomaž Razingar.

Slovenski hokejisti so na svetovnem prvenstvu v Nemčiji in Franciji zabeležili sedem porazov in prepričljivo zasedli zadnje mesto v svoji skupini. Edino točko so varovanci Nika Zupančiča osvojili na tekmi s Švicarji, ki so jo izgubili po kazenskih strelih.

"Začetek je bil zelo obetaven, ko smo se vrnili po zaostanku proti Švici. Na koncu nam je na žalost zmanjkalo moči. Verjamem, da so fantje na ledeni ploskvi pustili vse, kar so imeli. Škoda, da jim ni uspelo obstati med elito," je za zurnal24.si povedal Tomaž Razingar in dodal: "Vsi skupaj smo si želeli več. Belorusijo smo premagali na zadnjih dveh pomembnih srečanjih. Pa je bila tista Belorusija takrat močnejša, kot je danes. Na žalost se nam nekako ni izšlo."

Risi so v skupinskem delu prejeli 36 zadetkov, kar je največ med vsemi udeleženci prvenstva. Poleg odsotnosti Anžeta Kopitarja, poškodbi Žige Panceta in kazni Žige Jegliča je selektorju največ preglavic povzročala luknjasta obramba.

"Verjetno je bila to res ena šibkih točk, res pa je, da obrambo igra celotna ekipa, tako da ne moremo valiti krivde. Ne bi bilo pošteno, če bi iskali krivca. Dejstvo je, da smo dosegli kakšen ključni zadetek premalo. Na koncu nam je zmanjkalo tudi nekaj športne sreče. Po kvaliteti smo v zadnjih letih nekje tam, kjer smo, želimo pa si biti korak višje, kar je tudi pravilno," je povedal rekorder po številu nastopov za slovensko hokejsko reprezentanco.

slovenija hokej reprezentanca sp 2017 | Avtor: EPA EPA
"V dveh tednih nismo našli takšne igre, kot nas je krasila na prejšnjih prvenstvih. Morda smo bili takrat bližje, a smo na koncu vseeno izpadli (Ostrava in Stockholm). Na oko je delovalo, da smo zaostanek za najboljšimi zmanjšali, da je bila igra simpatična, tukaj pa tega ni bilo. Odsotnost Anžeta se je poznala. On je eden najboljših igralcev na svetu. Z njim bi bilo vse lažje," je povedal Razingar.

Selektor Zupančič je izplenu slovenske reprezentance pripisal negativno oceno in javno ugibal, ali je bil v garderobi nemara preveč demokratičen. Pojavila so se celo namigovanja, da naj bi škripali odnosi med igralci in strokovnim vodstvom, kar pa Razingar odločno zavrača.

"Zadnje dni sem prebiral, kako so fantje sprti med seboj. Vem, da temu ni tako. Morda bi bilo prav, da še kdo drug prevzame odgovornost, ne pa da se krivca stalno išče med fanti. Bilo bi izredno nepošteno, če bi zaradi enega neuspeha razdirali ekipo, ki je prijateljska in povezana. Mogoče še kdo nosi odgovornost," je pojasnil 37-letnik. In kdo so ti "strici iz ozadja"? "Ne ravno strici iz ozadja. Morda se bodo sami prepoznali v mojih besedah. To, da se zgodba uničuje tako, da prebiramo o tem, kdo je s kom skregan, je žalostno in mi gre na bruhanje," je odvrnil nekdanji hokejist.

Slovenija Rusija olimpijske igre Soči 2014 prva tekma Dacjuk Razingar | Avtor: Stanko Gruden/STA Stanko Gruden/STA
Razingar je v dresu slovenske reprezentance, s katero je na olimpijskih igrah v Sočiju osvojil sedmo mesto, zaigral na 212 tekmah. "Zelo lepi spomini. Igrati za Slovenijo si štejem v privilegij in v čast. Tega ne more vsak, ki bi si želel. Prepričan sem, da je podobnega mnenja tudi 25 fantov, ki nas je zastopalo v Franciji, ampak na žalost niso bili uspešni. Lahko sami pogledate, s kakšnim zanosom pojejo slovensko himno. Prav zaradi tega mi je bilo v zadnjih dneh mučno prebirati laži, kako so med seboj skregani in kako nekdo v trenutku zruši nekaj, kar se je gradilo zadnjih osem let."

Za konec se je ozrl še v prihodnost slovenskega klubskega hokeja. "Težko sodim, kaj se bo zgodilo v Ljubljani in na Jesenicah. Dejstvo je, da situacija ni rožnata. Več glav več ve. Če je pa krog zaprt, potem pa je to težko," je pomenljivo pristavil.

Komentarjev 3
  • Avatar krojac
    krojac 07:29 19.maj 2017.

    Hokej je v krizi - podmladka ni,ostali se starajo,kmalu bodo končali kariero.Hokejist od katerega smo pričakovali vodilno vlogo pa je vse pustil na cedilu.

  • Ciril Zbacnik 13:32 18.maj 2017.

    Kaj , pa pravi " naš " KOPI ?

  • Avatar mike1968
    mike1968 11:35 18.maj 2017.

    Kljub temu, da smo hokejski fenomen gre za neuspeh, kjer bi morali premagati Belorusijo, Švico, Norveško in Francijo.Ne vem zakaj vsi se vedno vse tako zavija v celofan. Povedati je treba, kaj je vzrok neuspeha in kdo je igral ...prikaži več slabše od pričakovanj oziroma kdo je kriv, da smo izpadli iz elite.