Šport
18 ogledov

Odličen začetek Brajkoviča

brajkovic15_main_action Žurnal24 main
Slovenski kolesar ekipe RadioShack Jani Brajkovič je v drugi 177,2 kilometra dolgi etapi dirke po Kaliforniji v cilj prikolesaril kot 17, v skupnem seštevku je 9.

Jani Brajkovič je v cilj druge etape prišel v prvi večji skupini, ki je štela 27 tekmovalcev in zasedel 17. mesto. V skupnem seštevku je napredoval na deveto, za vodilnim Avstralcem Brettom Lancastrom (Cervelo), zmagovalcem druge etape, zaostaja deset sekund.

Etapa ni sodila med odločilne, vseeno pa je bilo pričakovati selekcijo. Na koncu je v ospredju ostala skupina 27 kolesarjev, med katerimi je bil v sprintu najhitrejši Lancaster pred Slovakom Petrom Saganom in Nizozemcem Larsom Boomom.

V vodilni skupini so bili tudi praktično vsi favoriti na čelu z Lanceom Armstrongom, Levijem Leipheimerjem ter Andyjem Schleckom. Ino Aldo Ilešič je v cilj prišel v skupini sprinterjev, zasedel je 103. mesto, za najboljšimi je zaostal 17 minut in 20 sekund.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.