Šport
156 ogledov

Odlična novica za ljubitelje tenisa

Novak Đoković OP Avstralije Melbourne finale EPA Rekorder po številu zmag v Melbournu Novak Đokovć (8).
Australian Open bo najverjetneje zamaknjen le za dva tedna.

Tradicionalno prvi turnir za grand slam teniške sezone, odprto prvenstvo Avstralije, bo najverjetneje zamaknjen le za teden ali dva, so danes potrdili organizatorji. Slednji sodelujejo z zvezno vlado Viktorije in iščejo načine, kako organizirati tekmovanje v Melbournu, ki je po večmesečnem koronavirusnem zaprtju šele nedavno omilil ukrepe.

Preložitev za teden ali dva je zdaj "najverjetnejši scenarij" za turnir, ki bi se po urniku moral začeti 18. januarja, je potrdil minister za šport v zvezni državi Viktorija, Martin Pakula: "Še vedno sem prepričan, da bomo turnir prestavili za največ dva tedna in ne za več mesecev."

Rafael Nadal OP Avstralije | Avtor: EPA EPA

Organizatorji in zvezna vlada se še dogovarjajo o pogojih, pod katerimi bodo organizirali turnir, a Pakula je prepričan, da bo ta v začetku leta 2021.

Direktor turnirja Craig Tiley je imel sprva zamisel, da bi igralci zaradi obvezne 14-dnevne karantene začeli prihajati na peto celino že sredi decembra, preden bi zaigrali na pripravljalnih turnirjih za Australian Open.

Federer OP Avstralije | Avtor: EPA EPA

Vendar pa ta načrt ni obrodil sadov, potem ko je premier Viktorije Dan Andrews dejal, da ne bo odprl meja pred januarjem, kar bi pomenilo, da turnirjev pred OP Avstralije ne bi mogli izpeljati. Še vedno je odprto tudi vprašanje, ali bodo igralci smeli trenirati med obvezno karanteno ali ne.

Zadnje novice iz Melbourna sovpadajo s pozivom k obveznem cepljenju zmagovalca grand slama Andyja Murrayja.

Andy Murray OP Avstralije finale Melbourne | Avtor: EPA EPA

Škot je pozval, naj bo cepljenje proti novemu koronavirusu obvezno za vse teniške igralce, ki želijo tekmovati na največjih turnirjih, takoj, ko bo cepivo na voljo.

"Upam, da bodo vsi igralci to rade volje storili v dobro športa - seveda, če bo cepivo varno ter končani postopki kliničnega testiranja brez hujših stranskih učinkov," je dejal Murray.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice