Šport > Olimpijske igre
156 ogledov

Domačini v strahu, cene vozovnic bodo poletele v nebo

Olimpijske igre v Parizu Profimedia
Vozovnice za podzemno železnico se bodo med olimpijskimi igrami v Parizu naslednje leto skoraj podvojile, so sporočili organizatorji. Z višjimi cenami metroja bodo pomagali pokriti stroške vodenja mestnega prometa z več milijoni obiskovalcev v prestolnici med igrami, je ta teden sporočil regionalni prometni organ.

Posamezne vstopnice bodo naprodaj za štiri evre v primerjavi z zdajšnjimi 2,10 evra, poroča francoska tiskovna agencija AFP, bloki po deset vstopnic pa bodo na voljo po ceni 32 evrov v primerjavi s trenutnimi 16,90 evra.

Vodja pariškega prometa Valerie Pecresse je v videu, objavljenem pozno v ponedeljek na omrežju X, nekdanjem Twitterju, povedala, da se cene letnih in mesečnih vozovnic za prebivalce ne bodo spremenile.

"Ne pride v poštev, da bi morali ljudje, ki živijo v pariški regiji, plačati dodatne stroške, ki jih povzročajo olimpijske igre. Ti so ocenjeni na 200 milijonov evrov," je dejala Pecresse.

V času olimpijskih in paraolimpijskih iger, ki se bodo začele julija prihodnje leto, v Parizu pričakujejo približno deset milijonov obiskovalcev, kar bo zahtevalo pogostejše prevoze.

Turisti pa bodo med igrami lahko kupili tudi posebno pavšalno vozovnico za 16 evrov na dan ali 70 evrov na teden za potovanja po Parizu in okolici, vključno z glavnima letališčema Charles de Gaulle in Orly.

Pecresse je prebivalcem Pariza svetovala, naj si zagotovijo vozovnice za metro pred julijem, da se izognejo doplačilu. Dodala je, da bo doplačilo veljalo od 20. julija do 8. septembra.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.