Šport
6218 ogledov

Orjak iz četrte lige postal največja atrakcija prvenstva

Gauthier Mvumbi Thierry DR Kongo Epa
Srečanje, ki ni vzbudilo veliko medijske pozornosti, je dalo novega junaka.

V petek je bilo na svetovnem rokometnem prvenstvu v Egiptu odigranih osem tekem prvega kola v skupinah A, B, C in D.

V skupini D, kjer igrata še Danska in Bahrajn, sta se udarili reprezentanci Argentine in DR Konga oziroma Vzhodnega Konga. Slavili so Južnoameričani (28:22), potem ko so prvi del z zadetkom prednosti dobili Afričani.

Luka Cindrić Hrvaška Japonska SP v rokometu SP v rokometu Šport Že v uvodu šok za Špance, še večji za Hrvate

Eden od članov izbrane vrste DR Konga pa je kljub manjši pozornosti, ki so jo srečanju namenili mediji, postal prava zvezda.

To je Gauthier Mvumbi Thierry, ki so ga gledalci omenjenega srečanja hitro opazili. 26-letni krožni napadalec naj bi bil po uradnih podatkih spletne strani svetovnega prvenstva visok 176 centimetrov, tehtal pa naj bi 89 kilogramov. A to gotovo ne drži.

Mvumbi Thierry, ki sicer igra za Dreux AC v četrti francoski ligi (Nationale 2), je že na prvi pogled precej obilnejši od večine soigralcev in tekmecev. Podatki mednarodne rokometne zveze so bliže realnosti, saj mu pripisujejo 192 centimetrov in 110 kilogramov.  Tudi to se, vsaj glede teže, zdi precej konzervativna ocena.

Orjaški krožni napadalec je proti Argentini solidno opravil svoje delo, saj je dosegel štiri gole, pri strelih pa je bil stoodstotno uspešen.

Gauthier Mvumbi Thierry DR Kongo | Avtor: Epa Epa

Slovenija Južna Koreja SP v rokometu SP v rokometu Šport Na svetu le tri države kot Slovenija

V drugem kolu se bo Mvumbi Thierry s kolegi v nedeljo pomeril proti favorizirani reprezentanci Danske, ki je v petek zanesljivo (34:20) ugnala Bahrajn.

DR Kongo SP v rokometu | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice