Šport
35 ogledov

Papeževe molitve uslišane: San Lorenzo prvič na vrhu

San Lorenzo Libertadores EPA
Argentinski nogometni klub San Lorenzo, katerega goreč navijač je tudi papež Frančišek, je prvič v klubski zgodovini postal zmagovalec pokala Libertadores, južnoameriške različice evropske Lige prvakov.

San Lorenzo je v finalu v Buenos Airesu na povratni tekmi z 1:0 premagal paragvajski Nacional; prva tekma v Asunciónu se je končala z remijem 1:1. San Lorenzo je do zmage na stadionu Nuevo Gasometro v Buenos Airesu pred okoli 40.000 navijači prišel po golu z bele točke; v 36. minuti je bil natančen Nestor Ortigoza.

Spremljal tudi Vatikan

Argentinski klub si je z zmago v pokalu Libertadores zagotovil tudi nastop na klubskem svetovnem prvenstvu decembra v Maroku, kjer bo nastopil tudi zmagovalec Lige prvakov - madridski Real. Gre za 23. zmago enega od argentinskih klubov v pokalu Libertadores; doslej jih ima to lovoriko osem.

Preden se je papež Frančišek danes odpravil na obisk v Južno Korejo, so iz Vatikana sporočili, da je zanj "poseben dan" in dodali, da je bržkone molil za zmago svoje priljubljene ekipe.

Pokal Libertadores, finale (povratna tekma):

SAN LORENZO : Nacional Asunción 1:0 (1:0)  /1:1/
Ortigoza 36./11m

AB - skupni zmagovalec
/X:Y/ - izid prve tekme

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.