Šport
81 ogledov

Planica že 95-odstotno pripravljena na polete

Planica Reuters
Poleti smučarjev skakalcev marca 2015 na letalnici v Planici so 95-odstotno že zagotovljeni, je danes v Ljubljani potrdil direktor Zavoda Planica, Jelko Gros. Tiskovni predstavnik Smučarske zveze Slovenije Tomi Trbovc pa je ob robu novinarske konference potrdil, da bo SZS kandidirala tudi za SP nordijskih smučarjev leta 2019.

Kot je povedal Jelko Gros, so gradbena dela v zaključni fazi, do prihoda prave zime pa bodo v Planici opravili vsa betonska in zemeljska gradbena dela. Obrtniki bodo svoje opravili do februarja, le ozelenitev centra je prestavljena na prihodnje leto.

Nadaljevala se bodo tudi dela v tekaškem centru, ki bodo dokončana predvidoma do sredine avgusta prihodnje leto. "Zadnji deževji sta potrdili, da je bila gradnja v Planici zelo kakovostna. Kljub temu, da so bile padavine obsežne in da erozijska zaščita še manjka, je vse ostalo na svojem mestu," je ob predstavitvi projekta povedal Gros.

Tudi s podporo vlade

Tomi Trbovc je ob tem potrdil, da se nadaljuje tudi kandidatura za SP, pri kateri so bili planiški organizatorji nazadnje neuspešni na letošnjem kongresu Mednarodne smučarske zveze v Barceloni. "Vsi smo mnenja, da sta država in Evropa vložili preveč, da bi s projektom prenehali. Pred sezono imamo obilo dela, zato prošnje na pristojno ministrstvo še nismo poslali, a bomo to storili v najkrajšem možnem času," je še povedal Trbovc.

Podporo projektu je potrdila tudi nova resorna ministrica Stanislava Setnikar Cankar, ki računa tudi s podporo slovenske vlade. "Kolikor poznam razmere v vladi, podpora projektu bo," je dejala Setnikar Cankarjeva.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.