Šport
16 ogledov

Po kolajnah zdaj strma pot med člane

Janežič, Renner, Rudolf AZS
Predsednik strokovnega sveta Atletske zveze Slovenije (AZS) Martin Steiner je šest medalj slovenskih atletov in atletinj ocenil kot velik uspeh, s katerim je slovenska atletika znova opozorila nase v svetovnem merilu, toda obenem tudi kot obvezo, da obetavni mladi ostanejo v kraljici športov in nadaljujejo z uspehi tudi v članski konkurenci.

"Vsi se zavedamo, da pot naprej ne bo lahka. Prišli smo na prelomnico, ko bo treba zastaviti nove cilje za člansko kariero in jih tudi doseči. Tudi na AZS bomo morali sesti in na podlagi posamičnih načrtov z atleti in njihovimi trenerji pripraviti pot za naprej. Veselimo se uspehov, toda čaka nas še trdo in strokovno delo ter strmejša pot v člansko konkurenco, kot je bila doslej," je opozoril Martin Steiner.

"Šest medalj smo osvojili na zadnjih mladinskih tekmah, to so uspehi, ki jih bo to težko ponoviti. To je tudi obveznost, da nadaljujemo in uspehe nadgradimo. Dokazali ste, da sodimo v svetovni vrh. Zato sem prepričan, da bomo uspešni tudi v prihodnjih letih. Pred dvema letoma smo oblikovali ekipo za Rio in izmed štirih je trojica dosegla že izjemne uspehe, njim pa se je pridružilo še nekaj mladih, kot je Luka Janežič. Pričakujemo, da bodo kljub mladosti sestavljali jedro na OI prihodnje leto. Prav zato bo zveza še več poudarka in denarja namenila generacijam, ki prihajajo," je povedal predsednik Atletske zveze Slovenije (AZS) Gregor Benčina.

Janežič, Renner, Rudolf | Avtor: AZS AZS
Skakalec ob palici Robert Renner, na EP do 23 let je osvojil zlato medaljo, pa je dejal: "Moj cilj je, da bi že na državnem prvenstvu konec tedna v Novi Gorici izpolnil normo za SP. Imam skupaj še tri tekme, da dosežem ta cilj. S tem bi dosegel piko na i v moji letošnji tekmovalni vrnitvi po nekaj sušnih letih in težavah, ki so mi preprečevale, da bi iz mlajših mladinskih vrst nadaljeval z vrhunskimi uvrstitvami."

"Vesel sem, da so mi letos uspeli trije teki pod 46 sekundami. Čaka me še državno prvenstvo in nastop na SP v Pekingu. Še lani bi se komu nasmejal, če bi mi rekel, da bom nastopil v Pekingu, pa bom tudi na svoje presenečenje sodeloval na SP. To je moja najboljša sezona do zdaj in si želim, da bi moja kariera podobno potekala tudi naprej," je povedal Luka Janežič (400 metrov), prav tako bronast na EP do 23 let Žan Rudolf (800 metrov) pa je pojasnil: "Ta sezona je bila zame psihično zelo naporna. Dve tri leta nisem dosegal kakšnih posebnih izidov zaradi poškodb in težav z zdravjem. Vse to se je zdaj umirilo in sezona je bila izvrstna, četudi še ni končana in bom skušal kar največ narediti tudi v Pekingu."

Veronika Domjan, Matija Muhar | Avtor: AZS AZS
Zlato je na mladinskem EP osvojil tudi metalec kopja Matija Muhar: "Konec prihodnjega tedna si želim osvojiti državni članski naslov. Matija Kranjc, ki je slovenski rekorder, je še kakšen meter pred mano in bo še zelo pestro. Obenem upam, da bom izpolnil normo in nastopil na olimpijskih igrah prihodnje leto." Tako kot Muhar je za odličje mladinski državni rekord popravila metalka diska Veronika Domjan: "Upam, da bo prihodnje leto še bolj uspešno, kot letošnje. Letošnje je bilo čarobno, izpolnila sem vse, kar sem načrtovala. Tako na atletski stezi kot v šoli, saj sem se vpisala tudi na fakulteto."

Edino slovensko odličje na mlajšem mladinskem SP je v Kolumbiji osvojila skakalka v daljino Maja Bedrač: "Pričakovala sem finale. Bilo je zelo napeto, do zadnjega sem morala čakati. Prav v zadnji seriji sem prišla do bronaste medalje. Vesela sem te uvrstitve, ker bi se lahko tudi drugače končalo. Nastopila pa bom še na poletnem evropskem festivalu mladih v Tbilisiju, kjer si prav tako želim nastopa v finalu ter medalje."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.