Šport
1053 ogledov

Po porazu v Wimbledonu še kazen za Đokovića

Novak Đoković Profimedia
Srbski teniški zvezdnik Novak Đoković, ki je izgubil v nedeljskem finalu grand slama v Wimbledonu proti mlademu Špancu Carlosu Alcarazu, bo moral plačati za svoj izpad ob mreži.

Organizatorji turnirja so potrdili, da bo moral Đoković plačati 8000 dolarjev (7108 evrov) kazni, ker je med finalom izgubil živce in na mreži razbil svoj lopar.

Iz kluba All England Lawn Tennis so sporočili, da so 36-letniku naložili kazen zaradi "zlorabe loparja" med porazom proti Alcarazu.

Đoković je med finalom dopustil, da se pokaže njegova frustracija, potem ko mu ni uspelo zaustaviti Alcaraza in je nato izgubil še lastno servisno igro v odločilnem petem nizu razburljivega finala na osrednjem igrišču.

Sodnik Fergus Murphy, ki je pred tem opozoril Srba zaradi kršitve časa, mu je takoj izdal opozorilo zaradi kršitve kodeksa.

Đokovićevo razočaranje je raslo, ko je 20-letni prvi igralec sveta v celoti izkoristil prednost in po štirih urah in 42 minutah zapečatil zmago z 1:6, 7:6 (6), 6:1, 3:6 in 6:4.

S tem je Alcaraz zaustavil izkušenejšega tekmeca na poti do rekordne 24. zmage na turnirjih za veliki slam ter skupno že osme v Wimbledonu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.