Šport
77 ogledov

Po vodstvu nov poraz

hokej olimpija Anže Petkovšek
Hokejisti Telemacha Olimpije so v tekmi 27. kroga lige Ebel v gosteh izgubili z beljaško ekipo VSV z 2:4 (0:1, 0:0, 4:1)

Ljubljanski hokejisti so niz porazov v ligi Ebel sredi tedna razbili z zmago. Resda ne v razširjenem avstrijskem prvenstvu, pač pa v domačem pokalu, kjer so na Jesenicah premagali stare tekmece in si prislužili prvi pokalni krožnik. A neusmiljeni ritem lige Ebel jih je že danes pripeljal v jeseniško soseščino, v Beljak, kjer pa po spodbudnem začetku na koncu ni bilo tako veselo.

Proti Beljačanom so hokejisti Olimpije v zadnjih sezonah večkrat prikazali dobre igre in s takšnimi željami so šli tudi na tokratno gostovanje. Gregor Koblar je že v peti minuti imel lepo priložnost, nekdanji zmaj Jean Philippe Lamoureaux pa je strel ubranil. Domači so šele v deseti minuti prvič streljali na vrata Oliverja Roya, v 18. minuti pa je pred golom Žiga Pešut podstavil palico, spremenil smer ploščku in poskrbel za zasluženo vodstvo Ljubljančanov.

V drugem delu so domači pričakovano močneje začeli, a brez uspeha. Na polovici tekme so imeli priložnost z igralcem več, ki je ostala neizkoriščena, v 38. minuti pa je Gal Koren ušel domači obrambi, a slabo končal akcijo.

V zadnji tretjini se je izkazal novinec pri zeleno-belih Nizozemec Nardo Nagtzaam in se dobro znašel ter odbitek poslal za hrbet domačega vratarja. Takrat je bilo videti, da bo zmaga šla v Ljubljano, utihnili so tudi domači navijači. Potem pa je prišla 45. minuta, po netočni podaji Kristjana Čepona je plošček prestregel Rick Scofield in zadel. To je dvignilo domače, tudi s spodbudo prebujenih navijačev so hitro dosegli še en gol.

Takrat je Olimpija že padala, v 51. minuti pa so domači poskrbeli za popoln preobrat. Piko na i pa je nato postavil Florian Mühlstein v 56. minuti.

Niz gostovanj - naslednjo domačo tekmo bodo zmaji v Tivoliju igrali šele 15. decembra - se bo za zeleno-bele nadaljeval v nedeljo, ko bodo gostovali še pri drugem koroškem klubu iz Celovca.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.