Šport
4914 ogledov

Poglejte si, kako je v svojih amaterskih časih izgledal najboljši kolesar sveta

Primož Roglič Profimedia
Po spletu je zaokrožila slika skromnih začetkov Primoža Rogliča.

Neverjetna zgodba Primoža Rogliča, ki se je iz talentiranega smučarskega skakalca po grozljivem padcu ter poškodbah prelevil v cestnega kolesarja in v nekaj letih postal najboljši na svetu, deluje kot iz pravljice.

A o tem, da ne gre za kakšno izmed pravljic bratov Grimm, temveč resnično zgodbo polno žrtvovanja in odrekanja, govori tudi fotografija, ki je v zadnjih dneh zaokrožila po spletu.

roglič van aert Moštveni kolega: Šport "To je nespoštljivo do Primoža"

Na njej lahko vidimo skromne začetke kolesarja, ki je v svoji karieri slavil na dirkah, kot so Dirka po Romandiji, Tirreno-Adriatico, Dirka po Baskiji, Dirka po Aalgarvu, Dirka po Združenih arabskih emiratih ter slovita Vuelta, zdaj pa je tik pred zmago na največji kolesarski dirki vseh časov, legendarnem Touru.

Primož na sliki naj bi imel približno 22 let, kot lahko vidimo, pa njegova takratna oprava ni primerljiva z današnjo najmodernejšo tehnologijo, s katero ga opremlja ekipa Jumbo-Visma.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice