Šport
7 ogledov

"Pojdi k vragu!"

Luiz Felipe Scolari EPA
Luiz Felipe Scolari ima po debaklu proti Nemčiji le malo možnosti, da ostane selektor Brazilije. Sam o odstopu zaenkrat še ne želi razmišljati.

Luiz Felipe Scolari je po polfinalnem porazu proti Nemčiji v hipu postal eden najmanj priljubljenih Brazilcev. Selektor seleçãa kljub pritisku domačih medijev še ni želel obelodaniti svojega odstopa. "Čaka naš še nekaj dela. Z brazilsko nogometno zvezo imam pogodbo o sodelovanju do konca svetovnega prvenstva. Ta se za nas konča v soboto. Šele po tekmi za tretje mesto bo prišlo do odločitve," je o svoji prihodnosti dejal Scolari.

Ta verjetno ne bo rožnata. Čustva mnogih Brazilcev so povzeli pri časopisu O Dia, kjer so na naslovki zapisali: "Pojdi k vragu, Felipao!" Selektor Brazilije je v preteklosti namreč izjavil, da lahko gredo tisti, ki jim ni všeč njegov način igranja ravno tja. V časniku so sicer še zapisali, da je Scolari odgovoren za največjo sramoto reprezentance v njeni stoletni zgodovini.   

Tudi nekdanji brazilski zvezdnik Jairzinho, ki je dodal velik delež k osvojitvi svetovnega prvenstva leta 1970, ni našel opravičila za selektorja. V pogovoru za BBC Sport je dejal: "To ni več moja reprezentanca. Ne maram Filipaa. Ni ravno moj najljubši selektor. Njegov sistem ni dober, ekipa igra na dolge podaje, je preveč obrambno naravnana. Vse skupaj je postalo nemogoče." Brazilija se bo sicer jutri za tretje mesto pomerila z Nizozemsko.

Sušić ostaja selektor

Če so Scolariju štete ure na klopi Brazilije, pa je svoje mesto selektorja Bosne in Hercegovine zadržal Safet Sušić. "Odločili smo podaljšati sodelovanje. Dejal sem, da mi bo nekoč težko zapustiti to reprezentanco in ta trenutek še ni prišel. Odhod bo kot kaže počakal še dve leti, vmes bom ekipo peljal skozi kvalifikacije za evropsko prvenstvo 2016 v Franciji," je po sestanku z vodstvom zveze dejal Sušić in dodal: "V naslednjih kvalifikacijah nam ne bo lahko. Po tekmi s Ciprom nas čakajo težki tekmeci Wales, Belgija in Izrael."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.