Šport
9189 ogledov

Tenisač moral razkazovati spodnje perilo

rodionov, spodnjice Reševalni pas/Twitter
Avstrijski tenisač Jurij Rodionov je moral pred začetkom obračuna na Wimbledonu preobleči spodnje perilo, ker to ni bilo v skladu s tradicijo.

Osemnajstletni Jurij Rodionov je moral modre spodnjice najprej pokazati glavnemu sodniku, ta pa je nato na igrišče poklical nadzornico obračuna Lucy Grant.

"Ah," je zavzdihnila. "To je težava. Ko boš serviral, se bodo spodnjice videle," je podučila udeleženca mladinskega turnirja in po radijski zvezi prosila za pomoč: "Ali lahko dobimo spodnje perilo na igrišču številka 18?"

Na Wimbledonu velja neomajna tradicija, da morajo teniški igralci in igralke nositi izključno bela oblačila. Prireditelji najprestižnejšega turnirja na svetu se izročila oklepajo kot pijanec plota, včasih po nepotrebnem in v škodo igralcev, sploh ko gre za nekaj tako bizarnega, kot je spodnje perilo. 

Roger Federer, denimo, je moral pred leti zamenjati športne copate, ker so imele oranžen podplat. Venus Williams se je morala znebiti roza nedrčka. Tokrat so se na tapeti znašle modre spodnjice 18-letnega Avstrijca, potem ko je glavni sodnik Philip Lodge med metom kovanca presodil, da spodnje perilo ne ustreza pravilom. Sledila je desetminutna prekinitev, da se je tenisač lahko preoblekel.

"Včeraj sem nosil črne spodnjice in nihče ni rekel besede, danes sem nosil modre in kar naenkrat je to problem. To me je presenetilo. Ni vplivalo na mojo igro, ostal sem zbran. Lani sploh nisem vedel, da moraš nositi belo spodnje perilo. Oblekel sem svoje spodnjice in vse je bilo v redu. Letos tudi, potem pa kar naenkrat ne več," je komentiral 818. igralec sveta.

Pomanjkanje diskretnosti

Prireditelji turnirja so v uradni izjavi izrazili razočaranje, da se je vse to dogajalo na očeh javnosti. "Naša preferenca je, da se vse težave, povezane s pravili o belih oblačilih, urejajo med premori. Na žalost smo izvedeli za primere, ko temu ni bilo tako, vendar bomo zagotovili, da v prihodnje bo," so sporočili.

Rodionov je obračun dobil s 6:3, 6:7(4), 6:3 in se uvrstil v naslednji krog tekmovanja.

Komentarjev 2
  • Avatar Džoser
    Džoser 15:03 14.julij 2017.

    Končno gredo iz EU.Potem bodo pa lahko med sabo igrali tenis.

  • nergač 11:27 14.julij 2017.

    Only in UK

Sorodne novice