Šport
20 ogledov

Poraz še proti favoritinjam

odbojka, Slovenija CEV
Ženska odbojkarska reprezentanca je morala, po včerajšnjem tesnem porazu proti Belorusiji, v drugem krogu kvalifikacij za EP 2017 priznati premoč tudi Čehinjam. Gostiteljice turnirja so bile boljše s 3:0 v nizih.

Češke odbojkarice so tekmo odprle z vodstvom 4:1, do katerega so prišle predvsem na račun dobrega začetnega udarca in bloka. Pri 5:1 je slovenski selektor Bruno Najdič, ki je srečanje začel z enako postavo kot na tekmi proti Belorusinjam, torej s sprejemalkama Marino Cvetanović in Moniko Potokar, blokerkama Sašo Planinšec in Tino Grudino, korektorico Izo Mlakar, podajalko Saro Najdič in prosto igralko Katjo Medved, vzel prvi polminutni odmor.

Po prekinitvi so se Slovenke tekmicam približale na točko zaostanka, na 6:7, na 9. točki pa tudi izenačile. Gostiteljice so znova pobegnile za tri in prednost do tehničnega odmora povišale na 16:11. Pri 18:12 je Najdič namesto Cvetanovićeve v igro poslal Lano Ščuka, zatem še Mojco Božič in Urško Igličar, ki sta zamenjali Mlakarjevo in Najdičevo, a Čehinj spremembe v slovenski vrsti niso zmedle. S prodornimi napadi prek Mlejnkove in Havlickove so pri 24:20 hitro prišle do zaključne žoge, ki jo je izkoristila Kossanyiova.

Tudi drugi niz so bolje, s serijo treh točk, začele domačinke, nato z blokom najprej zaustavile Mlakarjevo, zatem še Cvetanovićevo ter dosegle še dve točki z začetnim udarcem Havlickove, ki je svojo ekipo popeljala do vodstva z 8:2. Serijo Čehinj je z varanjem prekinila Najdičeva, točko je dodala še Potokarjeva in za trenutek so se slovenske odbojkarice vrnile v igro. V nadaljevanju so gostiteljice, ki so imele bučno podporo s tribun, na Slovenke zopet pritisnile z začetnim udarcem ter ušle na 14:7 in na 16:8. Najdič je še enkrat poizkusil z dvojno menjavo, ki je njegovim varovankam prinesla pet točk, Čehinje pa so dosegle le eno (17:13). Pri 20:14 sta se v igro vrnili Mlakarjeva in Najdičeva, priložnost za igro je namesto Cvetanovićeve dobila tudi Anja Zdovc, a so gostiteljice tekmicam do konca niza prepustile le še dve točki (25:16).

V tretjem nizu, ki so ga Čehinje znova začele odločno in si hitro nabrale prednost štirih točk, je Najdič na klopi pustil Cvetanovićevo, ki jo je zamenjala Ščuka. V nadaljevanju je razlika še naraščala, saj so domače odbojkarice še naprej zelo dobro servirale, ob tem pa z blokom in dobro igro v obrambi ter protinapadih nizale točke. Pri 10:4 je slovenski strateg posegel po polminutnem odmoru. Njegove izbranke so se sicer še naprej borile za vsako žogo, a Slovenke prednosti Čehinj niso uspele stopiti. Pri 20:12 je bilo že jasno, da se bodo domačinke veselile prepričljive zmage, ki jo je s točko za 25:13 prinesla Trnkova.

Jutri se bodo slovenske odbojkarice, ob 15. uri, pomerile z Grčijo, ki je na današnji tekmi odščipnila točko Belorusiji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.