Šport
24 ogledov

Poslušala je himno o Boratu

Marija Dmitrenko Youtube
Če se zgražate vedno, ko zamenjujejo Slovenijo s Slovaško, slišali smo tudi že zamenjavo himne, potem si lahko predstavljate, kako je bilo kazahstanski šampionki v streljanju, ko je na zmagovalnem odru namesto svoje himne slišala pesem 'Oh, Kazahstan', oziroma parodijo kazahstanske himne iz filma o Boratu.

Namesto originalne Kazahstanke himne je morala zmagovalka Marija Dmitrienko na Grand Prixu v Kuvajtu poslušati kazahstansko himno iz filma Borat avtorja Sashe Barona Cohena "Oh Kazahstan", ki govori o tem, da so kazahstanske prostitutke najbolj množične v regiji, o penisu državnega vodje in sovraštvu proti Uzbekistancem, organizatorji pa so himno našli na spletu.

Vodilni pri Kazahstanski reprezentanci so takoj zahtevali opravičilo organizatorja, ki je nekaj ur kasneje našel pravo himno in ponovil ceremonijo razglasitve. "Njihovo opravičilo ne bo dovolj. Zahtevamo opravičilo na državnem nivoju," je dejal selektror kazahstanske reprezentance Anvara Junusmetov.

Borat Sagdijev je fiktiven lik, ki si ga je izmislil britanski komik in igralec Sacha Baron Cohen. Cohen si je Borata zamislil kot kazahstanskega novinarja, film pa je izzval zgražanje in nezadovoljstvo v Kazahstanu, kjer so prepovedali njegovo predvajanje, tamkajšnja vlada pa je Cohenu zagrozila s pravnim postopkom.

Komentarjev 1
  • Jani Kavsek 18:13 25.marec 2012.

    Ha Ha Ha to pa je sramota za organizatorja