Šport
48 ogledov

Preostane boj za sedmo mesto

Slovenija, Danska, SP Katar, Sebastian Skube
1/9
EPA
Slovenska reprezentanca je v tekmi za razvrstitev od petega do osmega mesta na svetovnem prvenstvu v Dohi izgubila proti Danski s 33:36 (15:19).

Izbranci Borisa Denića se bodo jutri pomerili z Nemčijo za končno sedmo mesto. Nemci so s 23:28 klonili proti Hrvaški. Tekma se bo pričela ob 14.30. Za peto mesto na SP bosta zaigrali zmagovalki današnjih dvobojev Hrvaška in Danska.

Slovenski rokometaši so dobro odprli tekmo, obramba je bila na visoki ravni, igra v napadu preudarna in raznovrstna, po dobrih petih minutah igre pa se je tudi na semaforju svetil lep izid - 4:2. Prednost dveh golov je Slovenija zadržala tudi ob treh verižnih dvominutnih izključitvah Uroša Bundala, Jureta Dolenca in Klemna Cehteta, v 14. minuti pa jo je - pred tem je Denić v celoti osvežil zunanjo vrsto - Danska ujela (8:8). Po delnem izidu 4:0 je ta v začetku 17. minute že vodila z 10:8.

Od 13. do 21. minute brez zadetka

Slovenska klop je z minuto odmora skušala zaustaviti danski nalet, a je bila v tem neuspešna, z igralcem več na igrišču je prejela kar dva gola in v 20. minuti zaostala za pet zadetkov (8:13), štiri minute kasneje pa je bilo že 9:15. V končnici prvega polčasa je Slovenija vendarle zaigrala nekoliko odločneje in se dve minuti pred odhodom na odmor približala na tri gole zaostanka (14:17). Slovenija je v prvem polčasu prejela kar 19 zadetkovv, od tega jih je desna danska stran prispevala kar 13 - krilni igralec Lasse Svan je dosegel osem, zunanji Mads Christiansen pa pet golov.

Slovenija je po uvodnih osmih minutah drugega polčasa ostala kar brez dveh krožnih napadalcev, katarska sodnika sta rdeča kartona in pot v slačilnico zaradi grobe igre pokazala Mateju Gabru in Mihi Žvižeju. To je bil nov udarec za Denićeve varovance, ki so v 40. minuti zaostali že za sedem golov (20:27). V naslednjih desetih minutah so se - tako kot na minulem dvoboju proti Francozom - znova vrnili v igro in se v 51. minuti približali na tri gole zaostanka (26:29), a kaj več jim ni uspelo.

"Škoda, da ne verjamemo"

V slovenski izbrani vrsti je bil najbolj učinkovit Dragan Gajić z 12 goli, Cehte in Luka Žvižej sta dosegla po štiri zadetke. "Škoda, da v določenih trenutkih ne verjamemo, da lahko premagamo ekipo iz velike četverice. Če bi pokazali več samozavesti, potem bi lahko iztržili več. Nismo prikazali bleščeče igre, vseskozi smo malce capljali za Danci, ki so nas nadzorovali. Škoda, da se ne znamo do konca izraziti na igrišču, zdaj je najbolj pomembno, da se psihološko pripravimo za dvoboj z Nemci," je po tekmi dejal Gajić.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.