Šport
14 ogledov

"Pretepaču" 45-dnevni suspenz

andrij grivko EPA
Mednarodna kolesarska zveza (Uci) je ukrajinskega kolesarja Andrija Grivka, člana ekipe Astana, kaznovala s prepovedjo tekmovanj za 45 dni zaradi incidenta, ki se je zgodil februarja med kolesarsko dirko po Dubaju.

Grivko je predčasno končal dirko po Dubaju, saj so ga prireditelji diskvalificirali, ker je med tretjo etapo v glavo udaril vodilnega na dirki, Nemca Marcela Kittla. Grivko je Kittla, ko so se kolesarji v močnem vetru v prsi borili za najboljša mesta, udaril na začetku etape in mu razbil arkado. Kittel razen praske ni utrpel hujših poškodb, čeprav bi mu lahko Ukrajinec poškodoval levo oko, saj mu je zlomil očala.

Astana se je Kittlu in njegovi ekipi Quick-Step Floors opravičila za incident. Incident, ki ga je povzročil Grivko, se je znašel tudi na dnevnem redu disciplinske komisije mednarodne zveze, ki je Grivka zdaj suspendirala za 45 dni.

"Tej odločitvi ne bom ugovarjal. Nimam težav z njo, ampak želel bi, da je spoštovanje obojestransko. Dobro, razumem, da je kot vodilni želel v ospredje, ampak pri tem ne more izrivati kolesarjev s ceste, kar je zelo nevarno. Želel je prevzeti moje mesto, zaletaval se je vame. Z roko sem ga skušal odriniti stran, saj to, kar je počel, ni bilo v redu. Mogoče me ni razumel, ne vem. Potem ko si je zlomil očala, je bil res jezen," Grivko v izjavi, objavljeni na spletni strani Cyclingnews, ni kazal obžalovanja za svoje dejanje.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.